Űrhajós hasizom

Hasizom, kockás has, edzésterv hasra, homokzsákos edzés, plank, pókmászás, űrhajós edzés

Az asztronautáknak kivétel nélkül kiváló alakjuk van. Ha úgy érzed, még a távoli galaxisban tart a te hasizmod, kapcsolj a fénysebesség többszörösére és szerezd meg előbb Nora Petersen, az European Space Centre erőnléti csapatvezetőjének programját. Miért? Mert ők olyan hasizmot építenek mielőtt egy űrállomáson ragadnának hónapokig, ami nulla gravitáció mellett is működik. A visszaszámlálás indul….

Mindegyik feladatból három kört csinálj, anélkül, hogy kifújnád magad (végtére is, az űrben erre nincs is lehetőséged)!

01 Kitörés törzsfordítással, homokzsákkal

Sorozatszám: 3 / Ismétlésszám: 10 oldalanként / Pihenőidő: 0

Állj alapállásban, a homokzsákot két kézzel a combjaid előtt tartva. Lépj előre amilyen messze csak tudsz jobb lábbal, a hátul lévő lábad térde majdnem éri a talajt. A homokzsákot magad előtt tartva végezz egy törzsfordítást jobbra, egészen hátra, majd vissza. Az elöl lévő láb sarkát lenyomva lépj vissza kiinduló-helyzetbe. Ismételj a másik oldalon!

02 Ablaktörlő rúddal

Sorozatszám: 3 / Ismétlésszám: 30 mp / Pihenőidő: 0

Feküdj le a hátadra, tartsd a mellkas felett, egyenes karokkal a rudat. A lábaidat együtt, nyújtva emeld a fej fölé, majd amilyen messzire sikerül, tedd le a jobb oldaladra, majd a fejhez visszaemelve, a bal oldalra, anélkül, hogy földet érnének. Ez 1 ismétlés.

03 Kettlebell swing

Sorozatszám: 3 / Ismétlésszám: 60 mp / Pihenőidő: 0

Tedd le a kettlebellt pár lépésnyire magad elé. A talpak vállszélességnél szélesebben a talajon, térdhajlítással dőlj előre és vedd fel két kézzel. Hajlítsd a csípőt és egyenes derékkal, széles hátizomból hozd a súlyt a két lábad közé, majd dinamikus csípő- és lábnyújtás mellett lendítsd előre vállmagasságig (a kar végig nyújtva). Engedd vissza kiinduló-helyzetbe és megállás nélkül folytasd!

04 Pókmászás

Sorozatszám: 3 / Ismétlésszám: 60 mp / Pihenőidő: 0

Fekvőtámasz helyzetből emeld fel az egyik lábad a talajról és közelítsd a térded oldalt a test mellett, az azonos oldali könyöködhöz. Tartsd ott kint a pozíciót pár pillanatig, majd engedd vissza kiinduló-helyzetbe! Ismételj a másik oldalon!

05 Plank

Sorozatszám: 3 / Ismétlésszám: 2 perc tartás / Pihenőidő: 0

Menj le fekvőtámasz helyzetébe és támaszkodj az alkarokra. A hátad egyenes, a has- és a farizom összeszorítva. Tartsd így a tested egy egyenes vonalba a nélkül, hogy a csípőd leesne, vagy felnyomád.

Kép: Europress



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1QAYgIO
via IFTTT
0 Komentar untuk "Űrhajós hasizom"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info