A kockás has 7 szabálya

 Kidolgozott has, kockás has, hasizom gyakorlat, edzés, fitnesz

Szabályok

Ez a hét előírással olyan tudás birtokába jutsz, amivel az átlagosnál hamarabb érhetsz el látványos változást hastájékon.

1. Ne akarj hasizomgyakorlattal zsírt égetni!

A Men’s Health 2002-ben számolt be arról, hogy kb. 250,000 hasprés szükséges 500 gramm zsír elégetéséhez– kalkulálták ki a Virginia Egyetem tudósai. Bár számításaik tudományos alapokon nyugszanak, még 10 évvel később se jutott el az emberek tudatáig. „Ámulattal tölt el, hogy mennyien gondolják még mindig, hasizomgyakorlatokkal eltűnik az úszógumi.” – mondja szomorúan Craig Rasmussen, fitnesz edző – . “A hasprés a legkevésbé hatékony erre.”

2. A karcsúsághoz az egész testedet meg kell dolgoztatnod!

“Az izom az elsőszámú zsírégető.” – mondja Rasmussen. Amikor dolgozik,energiát igényel az összehúzódáshoz, ezért égnek a kalóriák, amikor edzel. Az erősítő edzések is ebbe a kategóriába tartoznak, ha nem is úgy, mint a futás vagy az úszás. Egy teljes testet megdolgoztató ellenállással végzett erősítő edzés is felpörgeti az anyagcserét a következő 48 órára.

3. Futógépen csak intervall edzést csinálj!

“Ha csak fél- háromnegyed órád van az edzésre, akkor ott minden perc számít” – mondja a szakértő. Ne vesztegesd hát az időt, hogy totyogsz a futógépen. A University of Southern Maine tanulmányában megállapításra került: egy sorozat erősítés ugyanannyi kalóriát éget el, mint azonos idő alatt megtett egyenletes sebességű kardió munka. “Az ellenállással végzett munkának nagyobb anyagcsere gyorsító hatása van, mint a hosszú távú futásnak.” – mondja Rasmussen – „Ráadásul, itt a test még izomerő fejlesztő, izomtömeg növelő hatásoknak is ki van téve.”

4. Kezd az edzéseket a hasizom gyakorlatokkal!

“Sokkal eredményesebb munkát végzel, ha a has- és törzsizom erősítő feladatokat az edzés elejére teszed, amikor az izmok még nem fáradtak.” – tanácsolja Mike Wunsch, specialista. Ez főként a kezdőknél lényeges, mert a törzsnek szinte minden gyakorlat végrehajtásánál meghatározó szerepe van. „Azzal, hogy edzed, sokkal biztonságosabban és hatékonyabban tudod majd a többi erőfejlesztő feladatokat végrehajtani.”

5. Ne erősítsd a törzsfeszítőket órákon át!

Bár napi 5 perc hasizomgyakorlat nem elég, hogy kockás hasad legyen, de megközelítőleg ennyi időt elég erre rászánnod. A szakértő tapasztalata szerint 2-4 sorozat néhány törzsizmot fejlesztő gyakorlatból a leghatékonyabb mennyiség. ” Egy 5 perces törzsizomerősítő edzés az erőemelő munkát megelőzően kifejezetten előnyös hatásokkal bír. Ha utána az egészet tested edzedd, az pedig a kalóriákat is égeti.” – fűzi hozzá Rasmussen.

6. Ha az egész tested edzedd, a hasadat is.

Ne csak a tested egyik részével foglalkozz edzésen. „Ha nagyon elfoglalt vagy, dolgoztasd meg az egész tested minden második nap. A lábakon például több izom található, ezért erősítésükkor több energiát is igényel a szervezet.” – magyarázza Rasmussen. „Ha az egész tesd dolgozik, azzal maximálisan elindítod a fent már részletezett fontos folyamatokat hosszú időre, és csak heti három napon kell edzened.”

7. Ne állj meg soha!

Annyi fizikai munkát fektess az edzésidődbe, amennyit csak lehet. Ha szükséges, válts edzésprogramot, amivel időt takaríthatsz meg pl. szuperszettek, köredzések.” – javasolja Wunsch. Egy 2011-es tanulmány szerint, aki pihenő időt nem tartalmazó köredzést végez, ugyanolyan fejlődést tud produkálni, mint aki egyszerre csak egy gyakorlattal foglalkozik – csakhogy előbbi 42%-kal rövidebb idő alatt! 



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1M889bt
via IFTTT
0 Komentar untuk "A kockás has 7 szabálya"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info