Jó főnök vagy?

 
Milyen főnök vagy?- mit gondolnak rólad a munkatársaid

A PsychTests.com egyik felméréséből az is kiderül, hogy a dolgozók 18%-a szerint főnökük nem igazán tudja lelkesíteni őket, és további 25% állítja, hogy a nagykutyának fogalma sincs, mi a fő motivációjuk.

Ha nem vált be a fizetésemelés, próbálkozz máshogyan. Összeszedtük a munkavállalók öt fő kategóriáját, hogy könnyebben megtaláld a kulcsot beosztottjaidhoz.

1. Az Úttörő

Odafigyel az ügyfelekre és a környezetük megelégedettségét tartja szem előtt. Munkájában arra törekszik, hogy mások életét jobbá tegye, és ezért hajlandó kőkemény, verejtékes erőfeszítésekre is. Személyes példamutatással igyekszik lelkesíteni munkatársait és ügyfeleit.

Így motiváld: Ha vele beszélsz, fektess nagyobb hangsúlyt a vállalat értékeire és etikai rendszerére.  Mondd el neki, pontosan miért számít az ő munkája, és hogyan járul hozzá a magasabb vállalati érdekekhez. Csapatmunkában különösen brillírozik.

2. Az Igásló

100 százalékot kérsz, 150-et kapsz. Kitartó, lojális és megbízható, de – mivel a munkában és a magánéletben a biztonságot és a kiszámíthatóságot keresi – ha váratlan, kiszámíthatatlan  helyzettel találkozik, hajlamos páncéljába zárkózni. Szüksége van a tudatra, hogy ha mindent végrehajt az utasítások szerint, nincs miért aggódnia.

Így motiváld: Biztosíts számára stabil környezetet. Ne változtass az utolsó pillanatban a futó projekten és a csapatban betöltött szerepén. Vázold fel neki reálisan a nyugdíjig vezető utat és az előrelépési lehetőségeit, emellett mindig pontosan közöld vele elvárásaidat.

3. A Nehézbombázó

A kihívások embere. Folyamatosan új feladatokat vagy ügyfeleket keres anélkül, hogy a magánélet hiányáról panaszkodna. A határait feszegeti és minden alkalmat megragad, hogy rátermettségét bizonyítsa.

Így motiváld: Add meg neki, amit akar. Lásd el egyéni feladatokkal és célokkal. Tűzz ki elé értékesítési kvótát, határidőt, vagy bízd rá a csúszósabb tárgyalásokat – és adj szabad kezet a feladat teljesítéséhez. Minél nagyobb erőfeszítést igényel a feladat, annál lelkesebben veti bele magát.

4. Az Y-generációs

Magabiztos, társaságpárti, és valószínűleg a húszas éveiben jár. Használja a modern technikát, új, felfedezetlen módszereket keres, és kedveli a szokványostól eltérő munkahelyi környezetet. Gyorsan tanul, de legalább ugyanolyan gyorsan unja meg a banánt.

Így motiváld: Szervezd be csapatba, és bízz rá a megszokottól eltérő gondolkodást igénylő feladatokat. Éreztesd vele, hogy valami új, egyedülálló, forradalmi dolog részese. Biztosítsd neki a kellő szabadidőt is: szüksége van a lazításra is, hogy lendületben maradhasson.

5. A Felfedező

Sok tekintetben az Igásló ellentéte: fő mozgatórugója a változatosság és az új tapasztalatok szerzése. Viszolyog a „futószalagtól”, és minden alkalmat megragad, hogy kreativitását kiélje. Szívesen próbálja ki magát új szerepekben.

Így motiváld: A kulcsszó a változatosság. Néhány havonta bízd meg új feladattípusokkal – vagy legalább több különböző feladattal. Mondd el neki, mi teszi a feladatot egyedivé, és hívd fel a figyelmét arra, hogy milyen képességeit fejlesztheti a munkafolyamat során.

http://ift.tt/1SM07M5 http://ift.tt/1JMmuHP
0 Komentar untuk "Jó főnök vagy?"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info