Maradj formában!

 

Maradj formában-tippek, hogyan maradj egészséges

A csökkenő mobilitás az általános boldogságérzet első számú gyilkosa, állítja az új-zélandi Massey Egyetem kutatója, Dr. Steve Le Grow. A hibátlanul működő szervezet több mint 50%-kal esik latba az életminőség megítélésénél. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb ember számára a test egészsége még a pénznél, a barátságnál és a szexnél is fontosabb.

Szerencsére sok mindent tehetsz fizikumod megőrzéséért. Kezdd ezzel a hárommal:

Emeld ki magad a bajból. Az öregedéssel járó izomveszteség a harmincas éveidben lép fel először. Ettől kezdve évente fél százalékkal növekszik az izomleépülés, egészen 45 éves korig – amikortól a tempó évente 1 százalékkal ugrik, vélik az Új-Mexikói Egyetem kutatói. Ha rászánsz heti 2-3 alkalmat a súlyzóedzésre, azzal nem csak megelőzheted a folyamat beindulását, de a II. típusú izomrostokat (melyek csökkenése kapcsolatban áll az időskori fizikai gyengüléssel) növelheted, akár 71%-kal.

Dobj be egy D-t. Az idő előrehaladtával a D-vitamin egyre fontosabb szerepet játszik szervezeted számára: a vitamin ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy tested megbirkózzon a hirtelen keletkező, gyors erőhatásokkal (mint ami a teniszütő lendítésekor vagy úszás közben jön létre). A Wake Forest Egyetem egyik tanulmánya szerint a vitaminhiány 30%-kal növelheti a szervezet teljesítményét, így nehezebbé válik az állás, és nő a járás közbeni elesés kockázata is. Szakértők napi 800 IU D-vitamin fogyasztását javasolják. Ha szereted a lazacot vagy a laposhalat, szerencséd van – ellenkező esetben próbálkozz táplálékkiegészítővel.

Rendelj burgert. A fehérjében gazdag marhahús akár 50%-kal is serkentheti az izomregenerálódást és –növekedést, állítják a kanadai McMaster Egyetem szakemberei. A vörös húsban lévő aminosavak gátolják az időskori mozgásproblémák egyik fő okaként számon tartott izomcsökkenést. 40 éves korodtól heti néhány alkalommal fogyassz 170 gramm sovány marhahúst, javasolja Dr. Stuart Phillips, a McMaster kutatóorvosa.



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1TEQboM
via IFTTT
0 Komentar untuk "Maradj formában!"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info