Fontos, milyen gyorsan emelsz súlyt? 

Súlyemelés, erősítő edzés, izmonövelés, súlyzós edzés, tippek súlyzós edzésekhez

Brad Schoenfeld 2015-ben végzett kutatást a témában, aminek elég furcsa eredményei születtek.

Azt viszont igazolta, hogy hiába végzed lassabban az emeléseket, többet ártasz, mint használsz, mivel a lassú mozgás hatására harmadával csökken az izmok aktivitása.

Ha erősíteni szeretnél, fejben döntsd el, hogy gyorsabban fogod emelni a súlyokat. Az nem számít, hogy végül milyen tempóban hajtod végre, a lényeg, hogy a fejedben törekedj a gyorsaságra.

Mire kell koncentrálnod? Legtöbbször úgy lesz hatékonyabb az edzés, ha arra az izomcsoportra koncentrálsz, amit éppen dolgoztatsz. Kutatások bizonyítják, hogy aktívabban dolgoznak azok az izmok, amikre koncentrálsz. A magasabb aktivitás pedig elősegíti az izomnövelést. Persze ez nem minden gyakorlatra igaz, Schoenfeld szerint például a nehéz súlyokkal végzett gyakorlatok – a guggolás, deadlift és fekvenyomás – során érdemes magára a súly emelésére koncentrálni. Ha például fekvenyomás közben a mellizmodra koncentrálsz, nagy az esély, hogy végül szabálytalanul végzed a gyakorlatot.

Mi a vége? Ha izmosodni szeretnél, csak annyira lassíts le, hogy koncentrálni tudj a dolgozó izmokra. Ha erősödni akarsz, akkor az járjon a fejedben, hogy minél gyorsabban végezd a gyakorlatot.

Kép: Europress



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1TUqJdw
via IFTTT
0 Komentar untuk "Fontos, milyen gyorsan emelsz súlyt? "

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info