Fáj a csuklód fekvőtámasz közben? Tedd ezt!

Csukló mozgékonyság, csuklófájdalom ellen, csukló mobilitása, ízületek védelme, ízületi fájdalmak, fitnesz tippek, tippek edzéshez, biztonságos edzés, egészség

Az egy dolog, ha azért nem megy az elöl guggolás, mert nehéz a súly, az meg egy másik, ha mindennek a csuklód az oka, mert elkezd fázni.

“A probléma gyakori oka az ízületi hajlékonyság hiánya,” magyarázza a Men’s Health Fitness szakértője BJ Gaddour. “A csuklód feltehetőleg nem a megfelelő pozícióban áll/mozog. Ez a probléma előfordulhat a fekvőtámaszoknál is.”

A megoldás igen egyszerű: hetente 2-5 perceket tölts el a csuklóízület mozgékonyságának fejlesztésével. A gyakorlatok hajlítják, feszítik, forgatják a csuklót, azt minden irányban megmozgatva és az így megnövelt mozgástartomány hosszabb távon tartható fenn.

A gyakorlat végrehajtása:

Ereszkedj négykézlábra és a kezeidet hátrafordítva támaszkodj a tenyerekkel a talajon (középső ujj a térdek felé mutat). Lassan helyezd hátra a testsúlyod, majd dinamikusan nyújtsd az ízületet. Mozogj jobbra és balra a felsőtesteddel, a vállakkal egy irányba tolva, majd azokat ellenkező oldalra forgatva. Ha az egyik csuklódra jobban ráfér a nyújtás, akkor ugyanebben a helyzetben támaszkodj még rá az ellentétes kezeddel, és a felsőtesteddel mozogva nyújtsd meg azt.

Maradj négykézláb és kötözz egy gumiszalagot/kötelet a fekvenyomó pad aljára, és bújtasd a végébe előrefelé mutatva (pad mögötted) az egyik csuklód. Majd megfeszített gumiszalag mellett helyezd a talajra és támaszkodj rá a másik tenyereddel. A válladat, felsőtestedet előrenyomva nyújtsd az ízületet.

650x650_01



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1XXaFIC
via IFTTT
0 Komentar untuk "Fáj a csuklód fekvőtámasz közben? Tedd ezt!"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info