Eddz röviden!

Edzés, 45 perces edzés, tippek rövid edzéshez

Persze nagyon jó, hogy sportolnak, hiszen minden edzés jobb, mint a semmi, de azért jó lenne, ha ezt most ők is olvassák. Egyre több kutatás szerint igaz az, hogy a folyamatos, közepes megerőltetés nem a legjobb módja az edzésre fordított idő kihasználásának. Az igazság az, hogy a nagyobb intenzitású szakaszokból álló intervallum edzés rövidebb idő alatt is ugyanolyan hatékony, mint egy elnyújtott, hagyományos verzió.

Az egyik kutatás például hat héten keresztül fókuszált az alanyokra, akik félórás intervallum edzést végeztek, összesen heti másfél órában. Ugyanolyan eredményeket értek el, mint azok, akik heti öt órát folyamatos tempójú edzéssel töltöttek. Ez nagyon nagy időmegtakarítást jelent, abszolút összemérhető eredményekkel.

Ahhoz, hogy megértsük, miért van így, meg kell érteni, mi zajlik a testünkben egy kardió edzés után. Az izmok hozzászoknak a kihíváshoz egy idő után, és több energiájuk lesz, amivel az összehúzódásokat jobban tudják végrehajtani. A vérellátásuk is javul, így több oxigént tudnak elégetni. Ennek eredményeképp pedig keményebben tudsz edzeni, anélkül, hogy elfáradnál.

A célja végeredményben ez az edzésnek, és a vizsgálatok azt mutatják, hogy ez jobban elérhető az intervallum edzéssel. Igénybe veszik a lassú és gyorsizmokat is, így két fronton támadva. A véráramot pedig hatékonyabban javítja a nagy intenzitású pumpálások sorozata.



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/22Sk2zr
via IFTTT
0 Komentar untuk "Eddz röviden!"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info