Fél percben a jobb teljesítményért

 
Edzés- fél perces edzés a nagyobb teherbírásért, teherbírást fokozó edzés
 
Ha az íróasztal mellett ülsz egész nap…

…hiába edzel keményen a teremben, az izmok max. 90%-on dolgoznak. Miért? A testtartás, amivel órákon át a számítógépnél görnyedsz, visszatartja teljesítményüket.  Az izmokban, az izompólyákban ilyenkor kialakuló feszültséget, fájdalmat fel kell lazítani. Myofascial release, ez az a technika, ami a segítségedre lehet. Alkalmazása a trigger pontokra hat, ahol a rossz tartás miatt az izomrostok összerándulnak, összesodródnak.  Hatására enyhül az izomrostok feszültsége, megindul a vérkeringés és beindul a nyújtó reflex. Röviden, majdnem azonnal aktiválod az eddig tartás miatt nem elérhető izomkapacitást. Legyen az iPod melletted,  már csak Rocky: Getting Stronger-je hiányzik, hogy a bemelegítés tökéletes legyen. Itt az edzést megelőző programod:

1: Erősítsd a mellkast!

Helyezz egy teniszlabdát a bal melled és a fal közé. Mozogj jobbra-balra görgetve a labdát a vállad és a mellkas középpontja között. Fókuszálj a gyengébb, érzékenyebb területekre! Ez a gyakorlat erősíti, mobilizálja a vállizmokat. Folytasd a másik oldalon!

2: Védd a hátad!

Feküdj le háttal a talajra úgy, hogy két teniszlabdát helyezel a hátad alá, a gerinc két oldalára. Egyik nyújtott karoddal mutass a mennyezet felé, másikat helyezd a fejed fölé. Végezz kartartás cserét 10x! Ezzel a fejfölé emeléseknél, nyomásoknál nő a teljesítényed.

3: Aktivizáld a lábad!

Ülj rá egy masszírozó hengerre, jobb lábadat keresztezd a bal  combon. A hengert előre-hátra görgetve feküdj le hátra, majd emelkedj vissza ülésbe 10x. Masszírozza a farizmokat és előkészíti a csípőt, a hát alsó szakaszát a guggolásokhoz, merev lábú felhúzásokhoz.



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/25qrtfS
via IFTTT
0 Komentar untuk "Fél percben a jobb teljesítményért"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info