A legjobb gyakorlat és diéta a fogyáshoz

Diéta, edzés táplálkozás, fogyókúra, fogyás, tippek fogyáshoz

Az izom mindennek az alfája és omegája. Minél jobb a testösszetételed – kevés zsír, több izom és csont – annál karcsúbb leszel. Az izom ugyanis növeli a nyugalmi metabolikus rátát, azon kalóriák összességét, amit a test nyugalmi állapotában eléget. Az izomerő megléte pedig összefüggésbe hozható a daganatos és a keringési betegségek kialakulásának csökkentett kockázatával.

Az American Journal of Clinical Nutrition-ban megjelent kutatásban 1 hónapig tanulmányoztak, 40 túlsúlyos, 20-as éveiben járó kísérleti alanyt, akik egy szigorú edzésprogramban és egy 40%-kal csökkentett diétán vettek részt (a fele társaság fehérje-szegény -1.2 gramm/testsúlykilogramm, míg a másik proteinben-gazdag – 2.4 gramm/testsúlykilogramm – étrendet folytatott.

A résztvevők 6 napot edzettek a héten, erősítettek, sprintmunkát végeztek, HIIT tréninget és pliometrikus köröket. Minden nap 10,000 lépést is megtettek naponta. A proteinben gazdag diétán lévők tejsavó turmixokat ittak, mindig, 15 perccel az edzés után. 28 nap után ez a csoport 1 kilogramm izmot nyert és 4,5 kilogramm felesleget adott le, minden résztvevő erősebb és fittebb lett. Ez igazán nagy eredmény ilyen rövid időtartamhoz képest, de nem meglepő, mondja a Men’s Health táplálkozási tanácsadója Alan Aragon. „ A súlyzós edzések a proteinbevitellel párosítva növelik az izomtömeget, míg az anaerob tréninget – HIIT, plio – olvasztják a zsírt és növelik az edzettséget.”

A vizsgálatban szereplő személyek mind túlsúlyosak és edzetlenek voltak kezdetben, és a szervezetük jól reagált a különféle hatásokra. Azt is fontos megjegyezni, hogy a kutatásban szereplő diéta nagyon szigorú, a hétköznapi emberek többsége számára szinte betarthatatlan szakmai segítség nélkül. Ennek ellenére, ahogy ez a tanulmány is bebizonyította, ilyen rövid időtartam alatt véghezvihető nagy változáskért csak nagy erőfeszítések árán juthatunk, ami fontos: csökkenteni a kalóriabevitelt, drasztikusan növelni a fehérjebevitelt, többet mozogni, súlyt emelni és alkalmanként pihenni.



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1paAed5
via IFTTT
0 Komentar untuk "A legjobb gyakorlat és diéta a fogyáshoz"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info