Jó és rossz ételek futóknak 

Táplálkozási tippek, futás, táplálkozási tippek futóknak, egészséges életmód, olajos magvak, tejtermékek, fagyasztott ételek, gyümölcslevek

1. Zsíros tejtermékek

Fogyassz zsírszegény tejet, de az alternatív tej is jó választás (például a kókusz-, vagy mandulatej). Használj zsírszegény tejfölt és kerüld a cukros joghurtokat. Ha teheted, használj natúr görög joghurtot.

2. Tejszínes levesek

Ezeket jobb mellőzni, inkább válassz olyat, aminek húsleves az alapja, mivel ezek kevesebb kalóriát tartalmaznak.

3. Fagyasztott ételek

Az biztos, hogy csomó időt spórolsz velük, de sajnos a bennük lévő sok adalékanyag egészségtelenné teszi őket.

4. Alkohol

Kerüld a gyümölcsös kevert italokat. Rengeteg cukrot tartalmaznak, ezért inkább válassz helyettük sört, bort, vagy röviditalt. 1-2 pohár még csökkentheti is a cukorbetegség és a szívbetegség kialakulásának kockázatát. A vörösborban pedig olyan antioxidánsok vannak, melyek jót tesznek a ketyegődnek. A sör pedig rostban és B-vitaminban is gazdag.

5. Magvak

Rostban, fehérjében, vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdagok, így csökkentik az esélyt a szívbetegség kialakulására. Kerüld a pirított, pörkölt magvakat. Hagyd a polcon az olyan mogyoróvajat – vagy más magból készült krémet – , mely cukrot, szójalecitint és hidrogénezett növényi olajokat tartalmaz.

A cikk folytatását itt találod.

Kép: Europress



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/21gwsLh
via IFTTT
0 Komentar untuk "Jó és rossz ételek futóknak "

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info