Edzés függőleges rúddal

Edzés, fitnesz

Ha nincs ilyen, csavarj egy vastag törülközőt a rúd egyik végére és így támaszd be a sarokba, javasolja a Men’s Health Fitnesz vezetője, BJ Gaddour aki 5 landmine gyakorlatot ajánl az egész test fejlesztésére. Mindegyik fejleszti a stabilizáló izmokat, maximális izomerőt fejleszt és zsírt éget.

A gyakorlatok ráadásul az ízületeket is kímélik. Kevesebb stresszt, terhet tesz rájuk a rúd ilyen függőleges mozgatása, mintha az egész súlyt emelnénk fel a földről.

Minden gyakorlatot 40 másodpercig végezz, majd pihenj 20mp-et, és jöhet a következő. Az 5. gyakorlat végeztével, 1-2 perces pihenő után ismételd meg a kört még három-öt alkalommal.

Guggolás (a rudat másik végét a mellkasod előtt tartod két kézzel és végzel guggolásokat)

  1. Egykezes kinyomás (20mp oldalanként – támadóállásban állva, bal láb elöl, jobb karral a válltól nyomd előre-felfelé a súlyt)
  2. Egykezes kinyomás kitöréssel hátrafelé (20mp oldalanként – miután bal lábbal hátraléptél kitörés helyzetébe, bal kézzel a válltól kinyomod a súlyt, jobb karodat nyújtva elől tartod, azzal egyensúlyozol)
  3. Egykezes evezés (20mp oldalanként – a bal oldaladdal állj a súly vége felé, jobb láb elöl harántterpesz állásban, bal kézzel lentről húzd fel a súlyt a mellkasodhoz, könyök kifelé néz)
  4. Twister (széles terpeszben állva, a súlyrúd végét két kézzel fogva pakold a tested egyik oldaláról a másikra)


from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1QRUUld
via IFTTT
0 Komentar untuk "Edzés függőleges rúddal"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info