Ezeket a dolgokat inétzd el még idén!

Időpont, egyeztetés, boldog élet

MONDJ KÖSZÖNETET A PÁRODNAK!

Könnyű belekényelmesedni egy hosszú párkapcsolatba, ezért mutasd ki a párodnak, mennyire értékeled az összes (kis) dolgot, amit érted tesz, javasolja a Manhattan-i házasságterapeuta, Paul Hokemeyer, Ph.D.

Ülj le és írd le azt az 5 legjobb dolgot, amit érted tett a múlt évben. Nem kell túl, hogy túl mélyenszántónak vagy túl filozófikusnak se lennie. Példa lehet az is, amikor nem neheztelt rád, mikor vesztettél egy nagyobb összeget, vagy az, ha tudtára hozod, mennyire frenetikus oral-szexben. Háládtól nem csak ő, de te is boldogabb leszel, vallja a szakember.

VEDD SZÁMBA A PÉNZÜGYEIDET!

Az egyik szombatot most ne a lakásod, hanem a kasszád rendbetételével töltsd, javasolja Scott Kahan, a New Yorki-i Financial Asset Management Corp. pénzügyi tanácsadója.

Nézd meg az elmúlt 12 hónap költéseit, amin alapulva költségvetést készíthetsz az idei évre is. Olyan online programok – ha tudsz angolul – mint a Mint vagy a Yodlee, megmutatják, mire ment el a pénzed.

Határozd meg, milyen területeken tudsz spórolni: ATM kivétel, reggeli péksüti + kávé kombó elvitelre stb. Sok ezer forint megy csak azért kárba, mert nem látod, mire mennyit költesz. Ezért kifizetéseknél ezentúl gyakrabban használj kártyát készpénz helyett.

Írd le a rövid- és a hosszú távú céljaid, mire gyűjtesz, hová utaznál, majd kezdj el spórolni. Minden hónapban vizsgáld felül a történéseket, hogy bebizonyosodjon, jó úton vagy.

NYÚJTS SEGÍTŐ KEZET!

Ha már rég, vagy sohasem önkénteskedtél, épp itt az ideje, hogy elkezdd.

Valakinek a támogatása, valaki segítése tulajdonképp a te érdeked is: kutatások szerint segítségnyújtás, kedveskedés közben az agy olyan jóérzést keltő hormonok (szerotonin, oxitocin, dopamin) termelődését generálja, amelyek kellemes érzéssel töltenek el, miközben erősítik az immunrendszered.

Kép: Europress



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1nCKw5b
via IFTTT
0 Komentar untuk "Ezeket a dolgokat inétzd el még idén!"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info