Újabb 2 lépés a nyugodt életért

Stresszmentes élet, relaxáció, egészséges életmód

MENJ VÉGIG A KRITIKUS LÉPÉSEKEN!

A stresszor: Egy komplex folyamat minden részletén át kell rágnod magad, vagy beüt a katasztrófa. Kezeld a stresszt: Mielőtt nekiindulsz, hozd magad olyan mentális állapotba, hogy sikerüljön teljes mértékben rákoncentrálnod a feladatra.

Ali Rezai, M.D., a Cleveland Clinic idegsebésze így készíti fel magát, mielőtt a szikét kérné.

“Bemosakodás közben végigveszem az operáció összes lépését, amitől olyan erősen koncentrált állapotba kerülök, hogy semmi se fog közben zavarni. A műveletek alatt minden egyes lépést felülvizsgálok a csapattal, így mindenki tudja mit várhat és a munka pedig lendületesen átmegy a következő szakaszba. Ha valami előreláthatatlan beüt, minél nyugodtabb állapotban ér engem, a többiek is úgy fogadják.”

MOSOLYOGJ, BÓLOGASS ÉS KÉRDEZZ

A stresszor: a barátnőd családjával most találkozol először. Kezeld a stresszt: mutasd a legelbűvölőbb, legelfogadóbb, legkíváncsibb önmagad.

Azzal, hogy kérdéseket teszel fel, lekerül a fókusz rólad és az a képet alakítod ki magadról, hogy mennyire érdekelnek mások.

Kezdj egy jó kis ’felütéssel’: “Nagyon szeretem, hogy mindig valami újat tanul,” ezzel kinyilvánítod mennyire tiszteled és felnézel a barátnődre ezért a tulajdonságáért, másrészt jó témát adsz a rokonainak, mondja Ann Demarais pszichológus.

Bónusz tipp: Ha neked tesznek fel egy kérdést, a kérdésfelvetés milyenjére – röviden, anekdotába illetően, szarkasztikusan – és ugyanígy válaszolj. Rick Brinkman szakértő szerint ez a ’hasonló stílus metódus’ a legjobb módszer az összhangteremtésre, még nehéz emberekkel is.

NE AKARJ TÖKÉLETES LENNI!

A stresszor: Már a kezedben érezheted a sikert, de még nincs vége. Kezeld a stresszt: ne akarj mindent tökéletesen végezni!

Csak tedd a dolgod és dolgozz a szerint, ahogy a többiek, akik ugyanazért a célért küzdenek. Joe Nathan-nek, a Minnesota Twins baseball csapatában az egyik legstresszesebb poszton játszik: closer (olyan dobójátékos, aki a meccs vége felé áll be, hogy a győzelemre álló meccset ne tudja megfordítani az ellenfél – szerk).

Mentálisan ő így készül a nagy dobásra: „A hetedik játékrészben vizualizálni szoktam -elképzelem, ahogy a dobódombon állok. Ez sokkal relaxáltabb és jól koncentráló állapotba hoz, mintha más valakit figyelnék. A tényleges dobás előtt megpróbálom nem túlgondolni a helyzetet: agresszív leszek, az ütőzónára koncentrálok és megbízom a védő csapattársakban. Ettől megnyugva jobban teljesítek, mert tudom, nem kell tökéletesnek lennem.

Kép: Europress



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1OUBNSL
via IFTTT
0 Komentar untuk "Újabb 2 lépés a nyugodt életért"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info