6 tipp – Így sörözz a haverokkal

1. Előtte menj el edzeni

Bármilyen hülyén is hangzik, egy új kutatás szerint a közös edzés hatására több kedved lesz a kocsmázáshoz is. Tehát legyen az a menetrend, hogy együtt kezdtek a teremben, a szórakozóhelyen pedig folytatjátok.

2. Ne keverd!

Érdemes már az este elején eldöntened, hogy mit fogsz inni. Ha sörrel indítasz, akkor azzal is folytasd. Így elkerülheted a másnaposságot. És ma már léteznek erősebb sörök, akár 10-11%-osat is találsz, így még felesre sem lesz szükség ahhoz, hogy beinduljon a buli.

3. Egyél közben

Sokan úgy gondolják, hogy ha ivás után esznek, azzal mindent megoldanak és simán kipattannak az ágyból másnap. Pedig nem így van. Érdemes a korsók mellé rendelnetek valamilyen sörkorcsolyát, vagy vacsorát.

4. Találd meg, milyen sör passzol jól az ételekhez (vagy fordítva)

A borokon kívül a söröket is könnyen lehet párosítani bizonyos alapanyagokkal. A zöldségekhez jól illenek a sötétebb sörök, a sertéshúshoz az IPA passzol legjobban, a marhához és bárányhoz pedig a kesernyésebb sörök. A tésztaételekhez és rizses köretekhez tisztább ízű sört, például lagert válassz.

5. Készíts listát!

Ha kinéztetek egy helyet, ahol nem tudsz választani a sörök közül, írd össze előtte, hogy milyen söröket szeretnél kóstolni. Érdemes a kisebb alkoholtartalmú italokkal kezdened, aztán jöhetnek a durvább sörök is.Infografika01

6. Tarts mértéket

Talán ez a legfontosabb tanács az összes közül. Ugye nem kell mondanunk, miért nem éri meg alaposan lerészegedned? Gondolj csak a kínos Facebook posztokra, sms-ekre, hívásokra és a legrosszabbra: a másnaposságra. Emellett az is benne van a pakliban, hogy újra csalódottan és egyedül mész haza. A Heineken kutatása szerint az emberek 97%-a taszítónak találja a mértéktelen ivást, viszont egyre többen fogyasztanak tudatosan mértékkel alkoholt bulizás közben. Kövesd az utóbbi csoport példáját és térj haza az álomnővel!



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1ZJrrzs
via IFTTT
0 Komentar untuk "6 tipp – Így sörözz a haverokkal"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info