Dolgok, amikt még idén el kellene intézned

Időpontok, orvos, egyeztetés

Nézesd meg magad!

Ha a 30-as éveidben mindig egészséges voltál, akkor talán nem kell minden évben orvoshoz menned, de ha egyáltalán nem tudod, mikor lenne esedékes a következő felülvizsgálat, akkor már holnap kérj időpontot a körzeti orvostól. Ha egyáltalán ismered…

“Az orvos baj esetén is jobban tud majd kezelni, ha ismer abból az időből is, amikor még minden rendben volt,” mondják a szakemberek. A vizsgálat során a főbb rizikófaktorokra – szívbetegség, prosztatarák, tüdőproblémák, diabétesz – vonatkozóan diagnosztizál, melyek mindegyikénél sokat számít, ha minél korábban fedezik fel, ha gond lenne.

Végrendelkezz! 

Senki se szeret a halálra gondolni, főleg nem a sajátjáéra, különösképpen akkor nem, ha még nincs 70 éves. De ha nem írod le a végakaratod, egy sor problémát és fájdalmat okozhatsz a családodnak, ha a legrosszabb bekövetkezik.

“30 éves korára mindenkinek kell, hogy végakarata legyen, hogy előzetesen rendelkezzen ingatlanairól, pénzügyeiről, szerveiről közjegyző jelenlétében,” mondja Ryan Law, a Missouri Egyetem előadója.

“Ezek mind olyan alapdokumentumok, amelyek minden esetben – függetlenül családi állapottól, az eltartottak számától – csak előnyös lehet.

/folytatjuk!/

Kép: Europress



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1Q909dQ
via IFTTT
0 Komentar untuk "Dolgok, amikt még idén el kellene intézned"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info