3 tipp a stresszmentes életért

Stressz ellen, idegesség ellen, szorongás ellen, kritizálás, hibák felvállalása

1. Vállald fel, ha hibáztál

A stresszor: Menthetetlen a dolog, hibáztál és ezt el kell mondod a főnöknek!

Kezeld a stresszt: Amilyen hamar lehetséges, ismerd el a felettesednek, hogy mi történt és azonnal tedd hozzá, hogy mit tanultál mindebből és (a legfontosabb) mi lesz ezentúl másképp. Ettől még nem biztos, hogy elnézi a bakit, viszont nem kell azon rágódnod, mikor jut a fülébe.

“Biztosan hibázni fogsz, ahogy mindenki, különben miért lenne szükség krízis kontrollra,” mondja Eric Dezenhall válságmenedzsment szakértő.

2. Építő jelleggel kritizálj

A stresszor: egyik alkalmazottadat le kell szúrnod valamiért.

Kezeld a stresszt: közöld a rosszt egy adag jóval körítve.

Albert Bernstein, Ph.D., pszichológus szerint tartsd a fejedben a dicséreteket és a leszúrásokat, ugyanis 4:1 arány szükséges ahhoz, hogy a beosztottjaid ugyanúgy felnézzenek rád, és a kommunikáció is nyitott maradjon.

Amikor pedig helyre kell tenni valakit, csináld így: „Amikor elkésel, mindig olyan érzésem van, hogy nem igazán akarsz bejönni dolgozni. Ez állhat a késéseid mögött?” így megtudja, hogy hibát követett el, de azzal, hogy kérdést tettél fel és a megoldásra törekedsz, elkerülöd a vitát, ami gyorsan a sehová vezet.

3. Kered a kudarcban a jót

A stresszor: A gyermeked csapata 8:0 áll, és a ő áll a focikapuban.

Kezeld a stresszt: Próbáld megkeresni, milyen előny rejlik a helyzetben.

A feszültségoldás a drukkolás által egy jó és bátorító dolog: a másikra koncentrálod a pozitív energiáidat és segíted, hogy tényleg odategye magát a pályán.

Aztán a kocsiban áruld el neki, milyen büszke voltál a bátorságára/ higgadtságára/kitartására és hogy egyáltalán nem csalódtál benne. Mesélj el egy történetet, amikor te voltál kiskorodban hasonló helyzetben. Biztosítsd arról, hogy tudja, ami ma történt az egy egyszeri dolog.

„Akik nem tudnak veszíteni, azok sose kockáztatnak,” mondja Dr. Jeff Bostic, M.D., a Massachusetts-i Általános Kórház gyermekpszichiátere.

/folytatjuk!/

Kép: Europress

http://ift.tt/1Owh1ed http://ift.tt/1JMmuHP
0 Komentar untuk "3 tipp a stresszmentes életért"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info