Gyorsító edzés

Gyorsító edzés, gyrosító edzés futóknak

“Ha már az előnyökről szólunk, az intervall tréning hasonlóan jó, ha nem jobb a hagyományos hosszú futásoknál,” mondja, a sporttudós, Jonathan Little, Ph.D., University of British Columbia adjunktusa. “De ehhez az hatáshoz nem kell atlétaszerű edzéseket végezned.” A heti futásodat is átváltoztathatod, ha alkalmanként felgyorsítod a tempót. Így a szokásos futóadag is jobban megy majd, javítod a futótechnikád és erősíted a „mentális szívósságod,” mondja az edző, Greg McMillan. Ráadásul azok számára, akiknek időrendjébe nehezen beilleszthető egy hosszan tartó edzésmunka, még előnyös is lehet. Még mindig hezitálsz? Mi a te kifogásod? (azonnal rácáfolunk…)

“Az egészségemért futok, nem verseny céllal.”

A vázizomzat alapvetően fontos az élelmiszerből származó glükóz felszívásában és a vércukorszint folyamatos ellenőrzésében. Mivel az intenzív intervall edzések az izomrostok szélesebb körét vonják munkába, így nagyobb felszívófelületet képeznek, jobban segítve a cukorbetegség kivédését, mondja Little. Továbbá erősíti a szívizomzatot és a vérereket, illetve növeli a mitokondriumok (az izmok üzemanyagégető ’motorjainak’) számát, amitől a szervezet hatékonyabban metabolizál. Az eredmény: több energiád lesz a futásra, de bármi másra is.

Melegíts be 15 percen át! Fuss 1 percet a 10km-es versenytempódban (egy 10-es skálán 7-8-as erősséggel). Sétálj vagy dzsoggolj 1 percen át, majd ismételj. Kezdj 4-6 ismétléssel, majd idővel érd el a 10-et!



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1VBrpYa
via IFTTT
0 Komentar untuk "Gyorsító edzés"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info