Egy nap, zéró stressz

Stressz, tippek stressz ellen, stresszmentes nap

7:00 – Ébredj és lazíts

Kelj fel a szükségesnél 10-15 perccel korábban, és az ágyban ülve, mély légzőgyakorlattal indítsd a napot. A reggel nyugalma egész napodon végigkísér majd.

7:45 – Edd meg a 21 grammot

… mármint fehérjéből. A British Journal of Nutrition című folyóirat szerint azok, akik ennyi fehérjét esznek, alacsonyabban tartották pulzusszámukat a munkanap során.

10:30 – Hagyd, hogy megszálljon a béke

A legjobb munkateljesítmény 60-90 perces intenzív szakaszokkal érhető el. Két szakasz között tarts 15 perc meditációs szünetet; így egész nap nyugodt maradhatsz, és fokozhatod kognitív funkcióidat.

12:30 – Dobj be egy tablettát

Napi egy multivitamin tabletta akár 26 százalékkal is csökkentheti a stresszt, a feszültséget és a depressziót. Ha ebéd közben veszed be, szervezeted még több tápanyagot hasznosíthat.

14:55 – Sétálj a kollégáiddal

Ez általában a munkanap legkevésbé hatékony időszaka. A séta közben tartott megbeszélés azonban energiával is feltölthet. Vegyétek célba a legközelebbi parkot. A természet közelsége bizonyítottan csökkenti a stresszt.

18:00 – Távozz angolosan

Tény: a túlhajszolt fickók kevésbé produktívak és nagyobb valószínűséggel halnak meg fiatalon. Ésszerű időpontban hagyd abba a napi munkát – heti 50 óra már túl soknak számít.

18:30 – Kezeld magad fekvőtámasszal

Az edzésnek a meditációhoz hasonló stresszcsökkentő hatása is lehet, ráadásul pszichológiai határt teremt otthonod és az iroda között.

18:45 – Engedd ki

Beszéld át a napodat feleségeddel, barátaiddal, vagy az aranyhaladdal. Így jobban érzed majd, hogy te irányítod a dolgaidat, főként akkor, ha olyan nehézségekről beszélsz, melyeken már felülkerekedtél.

23:00 – Kapcsolj le

Kutatások azt mutatják, hogy az alváshiány növeli a stressz szintjét és a dühöt. Nem te akarsz az a fickó lenni, aki darabokra veri az irodai nyomtatót, ugye?



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1r8w8nc
via IFTTT
0 Komentar untuk "Egy nap, zéró stressz"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info