2 lépésben a definiált izmokért

Ha csak az izomfejlesztésre teszed a hangsúlyt, nem lehet majd megkülönböztetni a csuklyásizmodat a deltádtól. A leszálkásított, definiált muszklikért bizony szükség van a kardiómunkára (Nem hosszútávfutásra gondolunk!), maximum heti kétszeri 15-20 perces, magas intenzitású mozgásra. Egy pár letelte után hét után, amint lement a felesleg és az izmok szépen kitűnnek majd…

Definiált izmok, kardió edzés, tippek edzéshez

Forrás: Europress/Getty

Változtass a programon! 
Az erősítő edzéseden is módosítasz, miért a kardiómunkád lenne ugyanaz egész évben? Ha a tömegnövelés a cél – az aerob edzést korlátozd heti egy vagy két alkalomra, 15-20 perces távra. Ezzel limitálod az energiafelhasználást és lehetővé teszed a szervezet számára, hogy az izomépítésre összpontosíthasson. Ha a szálkásítás a program, heti kettő-négy alkalommal építsd a kardiómunkát az edzéstervedbe, amivel megszabadulhatsz a feleslegedtől. De mindként gyakoriság esetén variáld az edzésformát – futópad első nap, evezés vagy elliptikus tréner a következőn és kerékpár a harmadikon.

Külön napon kardiózz! Az edzőterembe járók nagy része fél attól, hogy a kardiótréning miatt a szervezete nem fog megfelelően regenerálódni a következő súlyzós edzésig. Ez attól függ mikor és milyen aerob munkát végez. Ha lehetséges, különítsd el őket másnapra, akár harmadnapra. Egy kemény kerékpáros munkát közvetlenül a guggolásokat és kitöréseket tartalmazó lábazó edzés után végeznéd, az nem lenne túl szerencsés. Ha mégis csak így tudod beosztani az idődet, kezdj mindig az erősítéssel (fordítva még balesetveszélyes is!) és olyan izomcsoportokat dolgoztass meg, amit utána a kardió nem annyira ér. Pl. ha evezni fogsz, azt ne közvetlen a felső hátat megcélzó edzés utánra tedd.



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1qY5CwY
via IFTTT
0 Komentar untuk "2 lépésben a definiált izmokért"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info