Ez szabotálja a fogyásod

A diéta akadálya, a stressz ront az önkontrollon, hatékony tippek diétázóknak

Az akaraterő még nem menti meg a diétádat. A munkahelyi határidők és az otthoni idegeskedés miatt sokkal nehezebben állsz ellen a kísértéseknek, legalábbis dartmouth-i kutatók szerint.

A tanulmány során 31 krónikus fogyókúrázót vizsgáltak, akiknek egy rövid videót kellett megnézniük. Az egyik csoportot arra kérték, hogy nagyon figyeljen rá, míg a többieknek nem kellett vasfegyelemmel végignézniük azt. Utána MRI vizsgálatot végeztek el rajtuk, miközben olyan ételekről készült fotókat kellett átfutniuk, melyektől garantáltan összefutott a nyál a szájukban (például hamburgerről, sült krumpliról és tortákról készült képeket mutattak nekik). Azoknak, akik korábban nagyon koncentráltak a filmre, sokkal erősebben lépett működésbe az agyi jutalomközpontjuk- ez köti össze a magas cukor-, és zsírtartalmú ételekkel az élvezetet.

Az indok: amikor erősen dolgozik az agyad, az alsó homloki tekervény- az önkontrollal összekapcsolt rész- és a homloklebeny- a jutalommal kapcsolatban álló agyi egység- nem kommunikálnak egymással. Ilyenkor tudsz a legkevésbé ellenállni a nassolásnak és az egészségtelen ételeknek, állítja dr. Dylan Wagner, a kutatás vezetője.

Wagner szerint már annyi is elég a bűnözéshez, ha hazafelé egy gyorsétterem mellett mész el. Ha mozgalmas napod volt, sok prezentációval, meetingekkel és szoros határidőkkel, akkor menj haza egy másik útvonalon, hogy megakadályozd a nagy zabálást. Az is beválhat, ha hetente egyszer megengedsz magadnak egy csalást, így akkor is tarthatod az egészséges étrendet, ha kemény időszakot élsz meg a munkahelyeden.

http://ift.tt/1S4PH8H http://ift.tt/1JMmuHP
0 Komentar untuk "Ez szabotálja a fogyásod"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info