5 gyakorlat a csirkelábak ellen

Edzés lábra, lábizom erősítés, kitöréses gyakorlatok, guggolás a lábizmokért, izmos lábak, izmos vádli

A négyfejű combizom (ez található a combjaid elülső részén) a testeden lévő legnagyobb izomcsoport, a combhajíltók, vagyis a hátul lévő combizmok pedig a második ebben a sorban. A farizmok is elég fontosak edzés szempontjából.

Reggie Chambers, személyi edző szerint ezekkel az izmokkal sokkal több kalóriát tudsz elégetni, mint egy felsőtest edzéssel vagy a kisebb izomcsoportok feljesztésével. Minden ismétlésért keményen meg kell küzdened, így edzés közben és edzés után is ég a zsír, hiszen felpörög a metabolizmusod. Sőt, még növekedési hormon is termelődik, mely az összes izmodat felpumpálja.

Az viszont fontos, hogy megfelelően végezd a gyakorlatokat, hiszen a lábaid adják a tested alapját, ezért fontos, hogy szó szerint szilárd lábakon állj.

A térdfájástól kezdve a szalagszakadásig,rengeteg sérülés érhet, mondja dr. Jeffrey Berg, ortopéd szakorvos. A gyenge flexor izmok lábsérülésekhez vezethetnek, derül ki az American College of Sports Medicine kutatásából.

Szeretnél végre búcsút mondani a csirkelábaknak? Akkor végezz 10-15 ismétlést ezekből a gyakorlatokból, aztán az egészet ismételd meg háromszor:

Guggolás:

Állj csípőszélességű terpeszbe és fogj meg 2 kézisúlyzót

Nyomd hátra a csípőd miközben leguggolsz, úgy, hogy a combjaid párhuzamosak legyenek a talajjal.

Emelkedj vissza kiindulóhelyzetbe.

Kitörés:

Ismét állj terpeszbe és fogj meg 2 súlyzót. Lépj ki az egyik lábaddal, majd lassan engedd le a tested, hogy az elülső térded 90 fokban legyen behajlítva. Állj meg, emelkedj fel, a hátsó lábaddal pedig lépj előre, majd végezz el egy kitörést így is.

Ez egy ismétlés.

Vádliemelés:

Állj ismét csípőszélességű terpeszbe, stabilan. Ismét fogj meg 1-1 súlyzót.

Emelkedj lábujjhegyre. Állj meg egy kicsit, majd ereszkedj vissza.

Váltott lábas padra lépés:

Állj szembe egy paddal, legyenek nálad súlyzók. A hátad tartsd egyenesen, a mellkados pedig nyomd ki. Lépj fel a padra, majd cserélj lábat és lépj fel a hátsóval is.

Single-leg dumbbell straight-leg deadlift:

Állj vállszélességű terpeszbe, tarts magad előtt két kézisúlyzót. Egyensúlyozz az egyik lábadon, kissé legyen behajlítva a térded.

Feszítsd be a felsőtested és emeld fel a hátsó lábad úgy, hogy szinte párhuzamos legyél a talajjal.

Állj meg és feszítsd be a farizmaid, majd állj vissza kiindulóhelyzetbe.

A cikk forrása itt található.



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1MJXCcC
via IFTTT
0 Komentar untuk "5 gyakorlat a csirkelábak ellen"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info