Az egészséges mandula

Egészséges életmód, egészséges táplálkozás, tápanyagdús ételek

Akik naponta esznek mandulát, sokkal tápanyagdúsabban táplálkoznak, jobb az étvágyuk és a vércukorszintjük sem ingadozik. Kevesebb a hasi zsírjuk, mint azoknak, akik mást nassolnak.

42 grammot kell enned belőle naponta, ami 250 kalóriának felel meg. Tehát nagyjából 34 darab mandulát kell elrágcsálnod, amiben 9g rehérje és 5g rost van.

Így építsd be az étrendedbe:

Törd össze: Tedd a mandulát egy zacskóba és alaposan törd össze- de egy késes robotgép is megteszi. Jó, ha megforgatod benne a húst, vagy ebbe panírozod- tanácsolja dr. Diane Henderiks, táplálkozási szakértő és szakács.

Szendvics: egy szelet teljes kirőlésű kenyérre tegyél mandulavajat és epret- tanácsolja dr. Jenna Braddock, táplálkozási szakértő

Pirulva: egy kis olívaolaj, kömény, oregánó, csili és só társaságában pirítsd meg a mandulát a sütőben. 15-20 perc alatt kész 160 fokon.

Stir-fry: ha sült húsos rizst készítesz, tegyél alá mandulavajat az olaj helyett, tanácoslja Braddock.

Csokival: ha édességre vágysz, egyél csokival bevont mandulát. Olvassz meg egy tábla 70%-os csokit a mikróban. Dobd bele a mandulát és keverd meg. Tedd ki őket egy sütőpapírral bélelt tálcára és hagyd, hogy kihűljenek. Meg is van a napi antioxidáns-adagod.

Idd meg: turmixolj össze mandulatejet, mandulavajat, csokis fehérjeport és néhány jégkockát. Ezzel az itallal már nincs is messze a vacsora- mondja Braddock.



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1SiW49F
via IFTTT
0 Komentar untuk "Az egészséges mandula"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info