Ezek a világ legjobb fehérjeforrásai

Fehérjeforrások, savófehérje, fehérje izolátum, szójafehérje, csirkemell, fehérjedús táplálkozás, fehérjedús ételek, fehérjedús alapanyagok, fehérjében gazdag ételek, egészséges életmód, vitamindús táplálkozás, táplálkozási tippek, táplálkozási tanácsok

1. Savófehérje

Fehérjetartalom 100 g-ban: 80-90 g

Kalória: 82

Szénhidrát: 3,4 g

Rost: 0 g

Gyorsabban feldolgozza a szervezeted, mint bármelyik másik fehérjét, így tökéletes edzés után. Fogyaszd szénhidrátokkal: 20-30 g savófehérjéhez fogyassz 40-50 g szénhidrátot is, így feltöltődnek a glikogénraktárak és a fehérjeszintézis is gyorsabban megy végbe.

2. Szójafehérje izolátum

Fehérjetartalom 100 g-ban: 88g

Kalória: 321

Szénhidrát: 3g

Rost: 2g

Kevés telített zsírsavat tartalmaz, viszont vasban gazdag, így tovább bírod az edzést. Edd naranccsal, vagy C-vitaminban gazdag gyümölccsel, hogy a benne lévő vasat hatékonyabban dolgozza fel a szervezeted.

3. Tőkehal 

Fehérjetartalom 100 g-ban: 63g

Kalória: 290

Szénhidrát: 0g

Rost: 0g

Ebben az állíti fehérjében van a legkevesebb telített zsírsav, emellett magnéziumban is gazdag, így megelőzheted a fáradtságot és az izomlázat. Fogyaszd brokkolival, mert a halban lévő szelén sokkal ütősebben hat a rákos sejtek ellen.

4. Kagyló és más puhatestűek

Fehérjetartalom 100 g-ban: 48g

Kalória: 275

Szénhidrát: 16g

Rost: 0g

B12 vitaminban gazdag ez az ételcsoport, emellett energiát ad és szelénből is elég sokat tartalmaz. Párosítsd paradicsommal, hogy a kagylóban lévő vasat gyorsabban feldolgozza a szervezeted.

5. Tofu

Fehérjetartalom 100 g-ban: 48g

Kalória: 480

Szénhidrát: 15g

Rost: 7g

Mangánban gazdag, így erősíti a csontokat. Főzd zöldséglevesbe, hogy még több tápanyagot vigyél be vele.

6. Parmezán

Fehérjetartalom 100 g-ban: 42g

Kalória: 456

Szénhidrát: 4g

Rost: 0g

A benne lévő fehérje az érleésnek köszönhetően általában már előre emésztett, viszont kalciumban elég gazdag, ami az izmok összehúzódásához fontos. Fogyaszd csirkével vagy tofuval.

7. Sovány marhahús

Fehérjetartalom 100 g-ban: 36 g

Kalória: 199

Szénhidrát: 0g

Rost: 0g

Egy 300 g-os steak fedezi a cink napi ajánlott mennyiségének teljes részét. Ez az ásványi anyag segít az edzés után helyreállítani a szöveteket. És természetesen kreatin is van benne, mely sokat segít az izomépítésben. Párosítsd salátával, mivel elég sok idő kell a hús megemésztéséhez és a koleszterinszinted is kiegyenlítettebb lesz.

8. Bárány

Fehérjetartalom 100 g-ban: 36g

Kalória: 279

Szénhidrát: 0g

Rost: 0g

Niacinban és B12-vitaminban gazdag, így tovább bírod az edzést. Emellett cinket és szelént is tartalmaz, mely segíti az izmok regenerációját. Sok telített zsírsavat tartalmaz, ezért érdemes elkészítés előtt lehártyáznod. Párosítsd zöld levélzöldségekkel.

9. Csirkemell

Fehérjetartalom 100 g-ban: 33g

Kalória: 298

Szénhidrát: 0g

Rost: 0g

Niacinban gazdag, viszont kevés telített zsírsavat és szénhidrátot tartalmaz, ezért fogyáshoz, szálkásításhoz ajánlott. Főzz belőle levest!

10. Szűzpecsenye

Fehérjetartalom 100 g-ban: 32g

Kalória: 248

Szénhidrát: 0g

Rost: 0g

Két kisebb filé rendesen ellát tiaminnal, mely segíti a regenerációt. A sertéshús cinkben is gazdag, mely fontos a tesztoszteron előállításához.

Fogyaszd babbal, mert így kiegyenlítheted a koleszterinszinted.

Kép: Europress



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1QuXAQC
via IFTTT
0 Komentar untuk "Ezek a világ legjobb fehérjeforrásai"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info