Hangulatjavítás 3 perc alatt

A zenehallgatás előnyei, a zenehallgatás optimistábbá tesz, a zene hatása

Ha a múltba tekintesz, jobbá teheted a jövődet. Ha nosztalgiázol, kevésbé érzed magányosnak magad és sokkal optimistábban szemléled a világot egy új brit kutatás szerint.

A tanulmányban azok, akik olyan zenét hallgattak, mely valamilyen szép régi emléket juttatott az eszükbe, sokkal magabiztosabban néztek a jövő felé, mint azok, akiknek nem volt ilyen nosztalgikus élménye.

Miért? Láncreakció: a nosztalgia a társadalmi kötődést erősíti. Ez pedig növeli a magabiztosságot, ami által optimistább leszel-magyarázza dr. Wing-Yee Cheaung, a kutatás vezetője.

Legyen jobb kedved 3 perc alatt: keress elő egy számot a koncentről, amin a barátaiddal vettél részt, vagy hallgasd meg azt a nótát, amire valamilyen családi eseményen buliztál. Olyat is kereshetsz, amit 15-25 éves korod között hallgattál- javasolja Cheung. Ekkor változott a legtöbbet a személyiséged, így sokkal több emlék rögzült benned.

Nincs olyan zene, amin nosztalgiázhatsz? Akkor keress régi fotóalbumokat, vagy nézegess képeket a Facebookon a kedvenc nyaralásodról. Ez is működhet a kutatás szerint.



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1oGSCKo
via IFTTT
0 Komentar untuk "Hangulatjavítás 3 perc alatt"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info