Veszélyes a paleo étrend?

Paleo étrend, paleo diéta, paleo táplálkozás, paleo recept, paleolit ételek, paleolit receptek, paleolit érend előnye, egészséges életmód, egészséges táplálkozás, fehérjedús, fehérjedús ételek, szénhidrátmentes étrend, szénhidrát csökkentése, tippek fogyáshoz, fogyókúrás tanácsok, diéta, népszerű diéta, hatékony diéta

Ausztrál kutatók egereken vizsgálták az étrendet. Alacsony szénhidráttartalmú és magas zsírtartalmú ételeket adtak az állatoknak. Ennek hatására glükóz-intoleránsokká váltak, nőtt az inzulin szintje a szervezetükben és a testükben lévő zsír mennyisége is emelkedett.

És neked emiatt kell aggódnod? Nem. Ez a kutatás kimutatta az étrend lehetséges hátrányait, de egy korábbi kutatás bizonyította, hogy a paleo étrend hatására 49%-kal csökent az alanyok mája körüli zsír mennyisége, egy másikból pedig az derült ki, hogy fogyás céljára a paleolit táplálkozás előnyösebb, mint amediterrán diéta.

Ettől függően persze nem érdemes egész ételcsoportokat kizárnod a diétádból. Egy-egy tál zabpehely és egy kis sajt vagy sör belefér.

Kép: Europress



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1QdCmv4
via IFTTT
0 Komentar untuk "Veszélyes a paleo étrend?"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info