6 ok- ezért eszel túl sokat

Túlevés okai, egészséges életmód, egészség táplálkozás, elhízás okai, elhízás jelei, sok evés, egészséges életmód, egészséges táplálkozás

1. Jutalomként tekintesz az ételre

Könnyen válhat szokássá a jutalmazás, így nem csak különleges alkalmakkor engedsz a csábításnak. Érdemes megfigyelned, mikor jutalmazod meg magad 1 pohár bornál többel, vagy mikor eszel étteremben. Ha ez napi szinten előfordul, próbáld meg ritkítani a számot.

2. Gyakran mondod: “már úgyis mindegy”

Ismerős a helyzet, amikor benyomsz egy szelet pizzát, amit rögtön utána követ a második is? Hiszen miért ne, már úgyis felrúgtad a diétád” Ha a következő kijelentés gyakran elhangzik a fejedben, érdemes egy kis önvizsgálatot tartanod. 1-2 szelet pizza még nem a világ, de ha rendszeresen jóval többet eszel belőle, akkor komoly gondjaid lehetnek később.

3. Túl szigorú vagy magadhoz

Ne idegeskedj a gyorséttermi vacsorád után. Inkább fogadd meg, hogy másnap jobban odafigyelsz.

4. Túl gyakran eszel étteremben

Ha nagy adagokat adnak, az rajtad is meg fog látszani. Válassz olyan helyet, ahol egészséges ételek közül is választhatsz, így nem kell aggódnod.

5. Valami elvonja a figyelmed

Ha tévézés, netezés vagy munka közben eszel, nem tudod kontrollálni, mennyit is fogyasztasz. Kutatások bizonyítják, hogy multitasking közben sokkal több kalóriát viszel be.

6. Fáradt vagy

Előfordulhat, hogy az alváshiány miatt nem tudsz megálljt parancsolni az étvágyadnak. Egy kutatás szerint ugyanis a rossz alvás hatására gyengül az akaraterőd. A kulcsszó a pihenés.

Kép: Europress



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1TAiMKg
via IFTTT
0 Komentar untuk "6 ok- ezért eszel túl sokat"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info