Az evés alkalmat ad együtt lenni anagy rohanásban
AFeury testvérek – Patrick, Terence és Laura – gyerekkorukban tanultak horgászni az apjuktól,
Gene-től a Jersey-parton. A zsákmányt rendre megsütötték, általában lepényhalat és sügért fogtak. Sokszor azonban semmi nem akadt a horgukra, de apjuktól azt tanulták, hogy akkor is nyugodtan, mozdulatlanul kell várni a kapást, ha régóta nem volt szerencséjük.
Laura festőművész lett, Patrick és Terence szakácsnak tanultak. Felgyorsult az életük, a családtagok különböző városokba költöztek, egyre ritkábban keresték egymást. Egy fontos hagyományuk mégis megmaradt: évente négyszer együtt ültek le horgászni és főzni. A citromlével, olajjal, sóval, borssal ízesített hal fölött volt idejük beszélgetni.
2001-ben Laura váratlanul elhunyt egy orvosi műhiba következtében. Ő volt a család legügyesebb horgásza, mindig kivárta a tökéletes pillanatot és olyan vehemenciával tekerte az orsót, mint amikor egy cápa ráveti magát zsákmányára. Halála után a Feury testvérek továbbvitték a hagyományt, folytatták a horgászatot hármasban. Valahányszor kapásuk volt, ittak egyet Laura tiszteletére.
„Apám volt a legfiatalabb a 13 gyerek közül. A családja Írországból származik. Az írek a temetésen isznak és a gyász helyett az elhunytat ünneplik. Ezt a szertartást vittük tovább a horgászhétvégéken” – mondja Patrick.
5 éve az apa, Gene is távozott az élők sorából. Patrick és Terence saját családot alapított és idejük jó részét éttermeikben töltik. Patrick Pennsylvaniában, a Nectar nevű helyen, Terence pedig Rhode Islanden, a The Grill at Forty 1°-ban dolgozik. Évente többször járnak horgászni egy rekesz kézműves sör társaságában. Órákig beszélgetnek sportról, receptekről. Gyakran emelik poharukat Laurára és Gene-re. Ha kapásuk van, a halat ugyanúgy készítik el, ahogy gyerekkorukban apjuktól tanulták.
Egészben grillezett fekete sügér
1 egész fekete sügér (fél-egy kg-os)
olívaolaj
tengeri só és fehér bors
1 nagy édeskömény hosszában 1 centis csíkokra felszeletelve, a leveleit tedd félre
1 citrom, fél cm vékony szeletekre vágva
1 narancs, fél cm vékony szeletekre vágva
3 kakukkfűág, plusz 1 ek.-nyi feldarabolva
2 friss rozmaringág, plusz 1 ek. feldarabolva
Így készítsd el:
1. Melegítsd a grillt vagy serpenyőt közepes hőmérsékletűre. Irdald be a halat 2-3-szor mindkét oldalán. Az édesköményt ízesítsd olajjal és keverd össze a citrusokkal, aztán mehet a keverék fele a halba a fűszerágakkal együtt.
2. Az édesköménycsíkokat tedd a grillre, aztán jöhet rá a hal. Süsd 10 percig,
majd fordítsd meg és jöhet újabb 8–10 perc sütés. Akkor készül el, ha a maghőmérő 57 fokot mutat. Tedd egy tányérra és pihentesd 5 percig.
3. Az édeskömény levele is mehet a grillre a citrusok másik felével, ezt elég oldalanként másfél percig sütni. A feldarabolt fűszereket keverd össze 2 ek. olajjal és locsold meg vele a halat. Díszítsd az édeskömény levelével. 4 főre
A cikk folytatását és a többi receptet megtalálod az új számunkban.
from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1VJHw29
via IFTTT
0 Komentar untuk "Öt étel, amely megváltoztatja az életed"