Kávéval a cukorbetegség ellen

A kávézás előnyei, a kávé csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát, kávéval a cukorbetegség ellen

Ez a hír felpörget majd: Napi 3-4 kávé akár 25 százalékkal is csökkentheti a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát, derül ki az Institute for Scientific Information on Coffee kuatásából.

Az antioxidánsok miatt van ez így, mivel köztudottan részt vesznek a diabétesz megelőzésében, magyarázza dr. Rob M. van Dam, a Harvd School of Public Health munkatársa. Egy csésze fekete a szívbetegségek kialakulásának esélyét is csökkenti, de egészségesebbé teszi a májad, sőt az öngyilkosságtól is megvéd.

Ha az jutott eszedbe, hogy ennyi kávétól este is pörögni fogsz, akkor szerencséd van: a koffeines és a koffeinmentes kávé is pozitívan hat az egészségedre.

A legjobb hatás elérésének érdekében kávézz 9.30 és 11.30 között. Ilyenkor alacsonyabb a kortizol szintje a szervezetedben és ekkor van a legnagyobb hatással a koffein a szervezetedre- a Uniformed Services University of the Health Sciences kutatói jöttek rá erre. Azért tudd, hogy hol a határ: ha többet iszol heti 28 csészénél-napi 4 kávénál-, növekedhet az esélyed a halálra, derül ki a Mayo Clinic Proceedings kutatásából.



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1n79xEB
via IFTTT
0 Komentar untuk "Kávéval a cukorbetegség ellen"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info