Rázd le a fájdalmat!

Tippek fájdalomcsillapításra, fájdalom elleni tippek, fájdalomcsillapítás gyógyszerek nélkül, fájdalomcsillapító szerek, fájdalomcsillapító tippek

A kutatás során a résztvevők nagy többsége a néhány órával később esedékes, fájdalmas fogászati kezelés helyett inkább az azonnali, de kisebb fájdalommal járó (szelídített) áramütést választotta. A fájdalmat a várakozás csak súlyosbítja: „Tudjuk, hogy fájni fog, ezért megpróbáljuk minél tovább elkerülni. Ami végső soron arra ösztönöz, hogy ne is nézzünk szembe az olyan fájdalmas eseményekkel, mint például a fogászati kezelés. Ha azonban a fájdalom elkerülhetetlen, igyekszünk a lehető leghamarabb túllenni rajta” – magyarázza az eredményt Giles Story, a kutatás készítője.

A szenvedést úgy csökkentheted a lehető leghatékonyabban, ha a fájdalmas kezeléseken minél előbb túlesel. Ha olyan beavatkozás elé nézel, ami nem feltétlenül szükséges, de tudod, hogy fájdalommal jár (például egy kemény edzés), kényszerítsd magad azzal, hogy elképzeled, milyen következményei  lehetnek az elkerülésnek. „Minél több ismerősödnek számolj be a rád váró félelmetes eseményről. Ettől a hitelességed megőrzését és barátaid számonkéréséből adódó kínos pillanatok elkerülését fontosabbnak érzed majd mint azt, hogy elkerüld a fájdalmat” – javasolja Story.



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/24hHxQJ
via IFTTT
0 Komentar untuk "Rázd le a fájdalmat!"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info