5 ok – ezért jó edzeni

Edzés, fitnesz, edzés pozitív hatása, ezért jó edzeni, tippek edzéshez, edzés és szex, edzés hatása az agyra, adrenalin, egészséges életmód,

Összegyűjtöttük a legfrissebb kutatási eredményeket, melyekből kiderül, milyen változásokra számíthatsz, amikor rendszeres sportbe kezdesz.

1. Az edzés megmenti a kapcsolatod

A naptárad tömve van fontos dátumokkal, melyekről ha megfeledkezel, a párod sértett nézését órákig szemlélheted. A mozgás hatására viszont adrenalin és energia jut az agyadhoz, így segítve a memóriád, de új agysejtek is képződnek a sport által.

2. Kitömi a tárcád

Michael Como kutatása szerint a pozitív, magabzitos embereknek több pénzük van, mint pesszimistább, önbizalomhiányos társaiknak. Az edzés bizonyítottan növeli az önbizalmad és segít a stressz levezetésében is, így nem aggódsz folyton. A jóga is szuper megoldás, mivel hatására olyan hormonok szabadulnak fel, melyek hangulatjavító és szorongáscsökkentő hatásúak.

3. Fialatalabbnak tűnsz

Oké, nem lesz hirtelen Brad Pittéhez hasonló az arcod, de a bőröd több kollagénhez jut, így kisebbek lesznek a ráncaid és fiatalabbnak tűnhetsz.

4. Az ágyban is jobb leszel

A Harvard kutatása szerint az edzés hatására akár felére csökkenhet az esélyed a merevedési zavarok kialakulására.

5. Megnő az agyad

Egy bostoni kutatás bizonyította, hogy minél többet edzel, annál nagyobbá válik az agyad évtizedekkel később. Miért? A mozgás serkenti a vérkeringést és több oxigén jut az agyhoz, ezáltal a szürkeállományod mérete sem változik meg.

Kép: Europress



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1OtXW8W
via IFTTT
0 Komentar untuk "5 ok – ezért jó edzeni"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info