A bacon tényleg rossz a spermának?

A bacon káros hatásai, spermaszám csökkenése, a feldolgozott húskészítmények hatása

De miután jobban utánanéztünk, kiderült, hogy biztonságban vagyunk.

A Harvard University kutatói olyan férfiakat vizsgáltak, akik nem tudták megterményekíteni a feleségüket. Aztán a táplálkozási szokásaikról kérdezték őket. Aztok, akik 2,5-19,5 adag feldolgozott vöröshúst ettek hetente- bacont, virslit, hamburgert és bolognai spagettit- sokkal több sérült spermájuk volt, mint azoknak, akik kevesebbet fogyasztottak belőle.

A kutatók nem tudják megindokolni a kapcsolatot, de szabályosságot fedeztek fel a vörös húsok fogyasztása és bizonyos táplálkozási tényezők között. “Sem az összesen elfogyasztott zsír mennyisége, sem pedig az állati eredetű zsír nem károsította a spermiumokat,” állítja dr. Myriam Afeiche, a kutatás egyik vezetője.

Mivel a kutatás sem derített fényt az összefüggésre, még ne kezdj el idegeskedni. “A tanulmány eredményei arra jók voltak, hogy új kérdéseket vessenek fel, de választ egyikre sem találtunk,” mondja dr. Alan Aragon, a Men’s Health táplálkozási tanácsadója.

Az is bizonyos, hogy nem derült fény a húsipari termékek és a terméketlenség között. “A kutatók csak egyféleképpen vizsgálták a spermiumok egészségét, nem azt figyelték meg, hogy tényleg akadályozzák-e a teherbeesést,” teszi hozzá dr. Larry Lipshultz, a Men’s Health urológiai tanácsadója.

Amíg többet tudunk meg az ügyről, te próbáld meg a feldolgozott húskészítmények heti fogyasztását 20% alá szorítani, tanácsolja Aragon. Ha 3 db 10 dkg-os adagot eszel meg naponta, akkor maximum 4 adag bacont egyél egy héten. Inkább válts tengeri herkentyűkre: a kutatás szerint azoknak a férfiaknak, akik több lazacot, tonhalat és makrahalat fogyasztottak, 34%-kal több spermájuk volt.



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/214vNlg
via IFTTT
0 Komentar untuk "A bacon tényleg rossz a spermának?"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info