Hozzávalók:
1 gerezd fokhagyma
1 ek. gyömbér
3 db újhagyma
1 db Pak Choy (bordáskel)
1 marék nyers királyrák
1 marék babcsíra
kevés szójaszósz
1 citrom
1 tk. szezámmag
2 marék rizs (pl. Spar hosszúszemű, főzőtasakos rizs)
Elkészítés:
A rizst készítsd el a csomagoláson leírtak szerint. Pár perccel kevesebb ideig főzd, mint amit javasolnak, mert később még sütni fogod majd. Mire a rizs elkészül, a recept többi részét is befejezed, ezért érdemes előfőzöttet használnod. Melegíts fel egy wokot, vagy lábast, önts bele kevés olajat és pirítsd meg benne a fokhagymát, gyömbért és a hagymát. A káposztát tépkedd kisebb levelekre és dobd a serpenyőbe a rákkal és a babcsírával együtt.
Keverd addig, amíg rózsaszínűvé válnak a rákok. Keverd hozzá a szójaszószt és citromlevet, majd a rizs is mehet hozzá, hogy egy kicsit megpiruljon. Szórd meg szezámmaggal.
Kép: Europress
from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1QK3MuD
via IFTTT
0 Komentar untuk "15-perces sült rizs rákkal"