5 lépésben újra a pályán

Újrakezdés, edzés újra, tippek kezdő sportolóknak

Menj át kígyóba!

Mindenkinek szüksége van a pihenésre! De már 24 órányi kimaradás növeli a vérnyomást, míg egy hónap sport nélkül már eljuttathat abba az állapotba, mintha sose edzettél volna, derül ki a University of Connecticut kutatásából. Vágj vissza és menj le kobra-pózba: hasonfekvésben, kezek a váll alatt, majd lassan nyomd ki a felsőtested a könyök kiegyenítésével, a vállak hátrahúzásával és maradj így. Napi 1 perccel már kiváltod a stresszoldó-hormonok termelődését és növeled a tüdőd kapacitását.

Járasd be magad!

Elsőre ne várd el magadtól gyors eredményeket, hiszen a “A tested hozzászokott a kényelmes új viszonyokhoz,” mondja Alex Davies, a Virgin Active UK személyi edzője. “Ha kihagytál egy hetet, a fittségi szint visszaszerzésén meg fog látszódni az a 7 napos kihagyás. Ahogy egy motor is, amit nem indítottak be egy ideje, a testedet is járasd be mielőtt úgy igazán beletaposnál a gázpedálba.”

Prevenció nyújtással!

Strechingeléssel elejét veheted az izomláznak! Az American College of Sports Medicine ajánlása szerint a főbb izomcsoportokra végezz el 4 ismétléses nyújtást, 15-60mp-ig kitartva. De ha nincs lehetőséged egy 45 perces levezetésre, akkor mindenképpen használd a szivacshengert a lábazást követő napon. Kezd a vádlival, majd úgy menj felfelé a lábon. Az érzékeny részeknél tartsd ott a hengert és növeld a nyomást, amíg nem enyhül a nyomás.

Étkezéssel erősíts!

Ha a munkától nem jutsz el futni, se az edzőterembe, azt megérzi a tüdőd is. A Sports Medicine szerint már két hetes mozgáshiány csökkenti az izmok oxigénfelhasználó képességét 20%-kal. Ezért ezeken a napokon ne sózd agyon az ételed és egyél sok salátát, zöldet.

Ne akarj sokat!

A sérülés után ne az Instagramra feltett fotóra és Cross-fit eredmény megosztásra törekedj. Ha erőlteted az eredményt, újra a sportorvosnál találhatod magad. Inkább kezd pár könnyebb kardiómozgással, hogy a pulzusodat újra megmozgasd. Ezt kövesse olyan teljes testes edzés, például köredzés, ahol nem egy izomcsoport éri a terhelés. És inkább most hagyd a megosztásokat másra, a telódat pedig az öltözőben!

Kép: Europress



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1OwaOvF
via IFTTT
0 Komentar untuk "5 lépésben újra a pályán"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info