A legjobb kézisúlyzós gyakorlatok 3.

Gyakorlatok egykezes súlyzóval, edzés kézisúlyzóval, súlyzós edzésterv

1. Merev lábas felhúzás kézi súllyal

Hogyan?

Kezeidben egy-egy kézisúlyzóval állj alapállásban, térd enyhén hajlított. Egyenes derékkal dőlj előre és engedd le a súlyt amilyen mélyre csak tudod, majd lassan – a farizmok összeszorításával – emelkedj vissza kiinduló-helyzetbe.

Miért?

A lábad olyan hatékony munkát végez, ahol a gyors-összehúzódású izomrostok dolgoznak. Ráadásul a merev lábas változatban a hátsó lánc’ (posterior-chain: comb hátulsó részén futó hajlító izmok: farizom, felületes és mély hátizmok) nagy hatékonysággal dolgozik úgy, hogy nem sérülhet se a csípő se a hát ágyéki része. Az egyik legjobb és legbiztonságosabb alsótest-építő gyakorlat.

2. Egykezes swing kézi súlyzóval

Hogyan?

Tartsd a súlyt magad előtt egy kézzel. Csípőhajlítás közben lendítsd hátra a két lábad között, majd gyors csípőnyújtással előre annyira, hogy nyújtott láb mellett a fej magasságába kerüljön. Ismételd a mozdulatot, majd oldalt váltva folytasd!

Miért?

Megfelelő technikai végrehajtás mellett a swing nem csak a ’posterior-chain’ izmait fejleszti, de erősíti a kézszorítás erejét, a hát alsó részének izmait, a négyfejű combizmot és a vállat, valamint javítja a koordinációt. Más szavakkal: egy olyan feladat, ami az egész testet átalakítja.

/folytatjuk!/

Kép: Europress

MH1506_banners600x300



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1m0MOdU
via IFTTT
0 Komentar untuk "A legjobb kézisúlyzós gyakorlatok 3."

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info