Öt egészségre veszélyes hiba, amit nap mint nap elkövetsz

Egészségre veszélyes hibák, egészséges életmód

7.00 Közvetlenül reggeli után mosol fogat

A savas ételek, különösen a gyümölcs vagy gyümölcslé fogyasztása utáni fogmosás fellazíthatja a fogzománcot – figyelmeztet dr. Mark Wolff, a New York-i Egyetem fogászati tanszékéről. Ez elszíneződéshez, megrepedezéshez és lepattogzáshoz vezethet.

ÖBLÍTS ÉS VÁRJ Nem mostál fogat evés előtt? Öblíts ki a szád vízzel, és várj 40 percet, míg a nyálban lévő kalcium visszaépül a meggyengült területeken. Ezután jöhet a fogmosás.

8.30 Lehúzott ablakkal vezetsz munkába

A belvárosba vezető utakon a kertvárosiaknál akár tízszer szennyezettebb lehet a levegő – mutat rá dr. Scott Fruin, a Dél-Kaliforniai Egyetem környezet-egészségügyi kutatója. A dízelmotorok kipufogógázai fejfájást, rákot és szívbetegséget okozhatnak.

FORGASS VISSZA Tekerd fel az ablakokat, és a klímán válaszd ki a „recirkuláció” funkciót. Dr. Frun kutatásai szerint így negyedére csökkentheted a mikroszemcsés szennyezést.

13.00 Műanyag edényben mikrózod az ebédedet

BPA mentes? Valamivel jobb, de nem tökéletes. A ftalátok még így is átszivároghatnak az ételedbe, károsíthatják a spermádat, és módosíthatják a hormonjaidat – állítja dr. Buck Louis, a NIH egészségügyi hatóság igazgatója.

SZAVAZZ AZ ÜVEGRE Mikrózás előtt üvegedénybe rakd át az ételt, vagy az otthoni sütőben melegíts fel, és rozsdamentes acélból készült termoszban tartsd melegen.

Illusztráció: SUPERTOTTO (lap teteje)

19.30 Pár sör után kocsival mész haza

A San Diegó-i Egyetem tanulmánya szerint már 0.01%-os véralkoholszint mellett is 46%-kal nagyobb eséllyel okozhatsz balesetet, mint színjózanon. Ráadásul, ha megszondáznak, a jogosítványoddal is játszol.

IVÁS ELŐTT EGYÉL Ha sörözés előtt eszel, 30%-kal csökkentheted a véralkoholszintedet – mutat rá dr. Aaron White, az Amerikai Alkoholbetegség-kutató Intézetből.

22.30 Lefekvés előtt még megnézed az e-mailjeidet

Azok az üzletemberek, akik este 9 után még munkára használják az okostelefonjaikat, kábán ébrednek – derítették ki a Floridai Egyetem kutatói. Egy szingapúri átfogó tanulmány szerint pedig a túl kevés alvás növeli a stroke esélyét.

DEAKTIVÁLD A RENDSZERT A töltőt ne a hálószobában tartsd, és este 9 után kapcsold ki az e-mail értesítőt. Vészhelyzetben úgyis felhívnak. – PAIGE FOWLER

Kép: Europress



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1PfFaWt
via IFTTT
0 Komentar untuk "Öt egészségre veszélyes hiba, amit nap mint nap elkövetsz"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info