A mozgékonyság szabotőrei

Rossz tartás, mozgékonyság, csökkent mozgékonyság

 1 Egy lábat favorizálsz 

“A legtöbb ember álló helyzetben mindig csak az egyik lábára terhel rá, és ehhez a kifordított helyzethez alkalmazkodik a csípője,” mondja a gyógytornász Reinold.  Ezért változtass: „Amikor hosszabb ideig kell egy helyben állnod, bizonyos idöközönként állj a másikra.” Ugyanez a helyzet, mikor ülésben egymásra teszed a lábakat. Ott is mindig váltogasd a fent lévőt.

2 Hanyag tartással vezetsz 

Annak esélye, hogy egyenes háttal, kezeidet 10óra 10 percnél tartva ülsz a volánnál, nem sok. „Az emberek szeretnek kényelmesen hátradőlve, ide-odatámaszkodva vezetni,” mondja Reinold. “Amikor legközelebb autóba ülsz, rendszeresen változtasd a helyzetet, vagy maradj az egyenes tartásnál. Nehéz lesz, de pont erre van szükséged.”

3 Sarkakat viselsz 

Természetesen nem olyan magasat mint a barátnőd, de az öltönyhöz való cipők is képesek ezzel a boka mobilitását befolyásolni. „Kismértékben előredöntik a lábad, s ettől hosszú távon elveszti az ízület azon képességét, hogy a másik irányba is hajoljon,” mondja Reinold.  A megoldás: Alkalmanként, ha lehetőséged van rá, vedd le napközben is a cipőd. „A mezítlábas tartás segít a mozgékonyság visszaállításában,” mondja Reinold.

4 Előre/félrebillented a fejed

„Még ha nem is veszik észre, sokan akaratlanul is elmozdítva tartják a fejüket,” mondja Reinold. „Ők általában azok az irodai dolgozók, akik naphosszat a gép előtt ülnek és azt bizonyos szögből bámulják azt.” Ezért úgy állítsd be a monitort, hogy az pont szemmagasságba kerüljön. A telefonodra is tudsz olyan alkalmazást tölteni, ami megmutatja, mikor van a képernyő ténylegesen vízszintben.”

Kép: Europress

MH1506_banners600x300



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1U9xxSs
via IFTTT
0 Komentar untuk "A mozgékonyság szabotőrei"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info