A nyújtás, ami kötelező a guggolásos edzéseken

Nyújtás, láb nyújtása, guggolás utáni nyújtás

Valószínűleg a combfeszítőid és a csípőhajlítóid meg vannak rövidülve. Azért mondhatjuk ezt meg így láttatlanban, mert akik sokat ülnek az íróasztal előtt ez egy általános jelenség. Ami rossz, hogy ettől csökkent mozgástartományban dolgoznak az izmok az edzésen, azaz olyan alsótestet célzó gyakorlatoknál, mint a felhúzás, guggolás, kitörtés, sose fogsz tudni teljesítményed maximumán teljesíteni.

De van rá egy megoldás, miként lazíthatod, nyújthatod meg őket. A Men’s Health személyi edzője, BJ Gaddour egy olyan nyújtó helyzetet ajánl, ami megnyitja a csípőt, és teljes utat nyit újra a mozgásnak. S mivel ez a gumiszalaggal végzett feladat, végrehajtása során ellenállással szemben kell dolgoznod, ami vérkeringést is megindítja.

Rögzítsd a gumiszalagot térdmagasságban, vele szemben menj le féltérdelésbe úgy, hogy a hátul lévő lábad lábfejét a mögötted lévő padra felteszed. A szalagot húzd fel a hátul lévő lábad combhajlatába, közvetlenül a farizom alá. Ebben a ‘Super coach stretch’ pozícióban több gyakorlatot is csinálhatsz. Homorítás nélkül (fenék magad alá húzva, a hát egyenes marad) nyújtsd meg a combfeszítőt és a csípőhajlítókat statikusan vagy dinamikusan, előre- és hátra mozogva. A pozícióban végezhetsz az elöl lévő láb irányába törzsfordítást, ellenkező karral a mennyezet felé nyúlva – ettől még fokozod a hatást.

Végezd el ezt a bemelegítés a következő lábazós napon, oldalanként 2-5 percig. Ha tovább akarod fokozni a gyakorlat eredményességét végezd úgy a kitöréseket, hogy a gumiszalag még a lábad tetején, a csípő alatt van. Ezzel nem csak tovább nyitod a csípőt, de aktiválod a farizmokat és a combhajlítókat.

Kép: Europress



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1mQAQnk
via IFTTT
0 Komentar untuk "A nyújtás, ami kötelező a guggolásos edzéseken"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info