A legjobb gyakorlatok egykezes súlyzóval 2.

Egykezes súlyzó, kézisúlyzó, edzésterv súlyzóval

A tested formálása nem mindig bonyolult feladat. Legyen szó villámgyors fogyasztásról, izomfeszesítésről vagy az edzettségünk növeléséről – egy pár súlyzó jó barátunk lesz! A személyi edző, Ollie Frost összeállított nekünk egy programot.

1. Farmerjárás kézi súlyzókkal

Hogyan?

Fogj meg egy-egy súlyzót és tartsd az oldalad mellett. Egyenes tartással sétálj előre, gyors ütemben, egy megadott távolságot, majd fordulj vissza.

Miért?

Nincs technikai nehézség, viszont szupererős lesz a fogásod. Ráadásul fejleszti a rotátor köpeny izmait, ezzel védve a várízületet.

2. Evezés, döntött törzzsel

Hogyan?

Kezeidben egy-egy kézi súlyzót tartva, enyhén hajlított térd mellett, dőlj előre annyira, hogy a felsőtest majdnem párhuzamos legyen a talajjal. Egyenes háttal hajtsd végre az evező mozdulatokat úgy, hogy a súlyt közelítsd a mellkashoz. Engedd vissza, majd ismételj.

Miért?

„A szabad súllyal végzett evezés a felsőtest számos izmát köztük a csuklyás izmot, a rombusz izmokat, a széles hátizmot, a bicepszet dolgoztatja meg a ’V’ alak megformálásáért,” mondja Forst. De természetesen fejlődik a deltaizom is, ezzel a ’vállszélesítő’ gyakorlat közben.

/folytatjuk!/

Kép: Europress

MH1506_banners600x300

 



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1JiHFm6
via IFTTT
0 Komentar untuk "A legjobb gyakorlatok egykezes súlyzóval 2."

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info