Karácsonyi filmek, amikből tanulhatsz

Karácsonyi filmek, karácsonyi vígjáték, Reszkessetek, betörők, Drágán add az életed, Mi a manó

Az ünnepek részévé váltak a romantikus és vicces filmek, amik nélkül nem múlhat el egy karácsony sem. De ha kicsit a történetek mögé nézel, akár még tanulhatsz is belőlük. Mutatunk néhány filmet, amiből te is szerezhetsz valamilyen hasznos információt:

1. Mi a manó (Elf, 2003)

Az eredeti lecke: A legjobb módja a karácsonyi örömszerzésnek, ha hangosan énekelsz.

Az új lecke: Egy kis pia segít abban, hogy kreatívabb legyél.

Buddy, az elf apja még szenteste is dolgozik, mivel egy gyerekkönyvet ír. Lehet, hogy csak egy kis tojáslikőrre lenne szüksége: A University of Chicago kutatói szerint a tanulmányukban részvevő emberek közül akiknek 0,0175 volt a véralkoholszintjük, hamarabb töltötték ki a kreativitásukat tesztelő pszichológiai feladatokat, és a válaszaik is sokkal jobbak voltak. Az alkohol hatására gyengül a dolgozó memóriád, de csak éppen annyira, hogy közben javuljon a problémamegoldó képességed. Egy 80 kilós férfinak egy óra alatt két italt kell meginnia, hogy elérje ezt a szintet, a California Department of Motor Vehicles munkatársai szerint. Ha viszont 2 órát szánsz rá, akkor nyugodtan guríts le hármat.

2. Drágán add az életed (Die Hard, 1988)

Az eredeti lecke: Jó, ha van egy zsaru a családban- pláne akkor, ha valakit emberrablók visznek el.

Az új lecke: Megtanulhatod, hogyan kell hatékonyan eltakarítani az üvegszilánkokat.

John McClane (Bruce Willis) nagyon sajnálta, hogy annyi üveget tört el miközben a felesége irodáját próbálta megvédeni. Pedig csak egy szelet kenyérre lett volna szüksége a hatékony takarításhoz. A hagyományos partvis szálai közé beragadhatnak az apróbb szilánkok, amik később ismét kiszóródnak onnan. Miután összeszedted a nagyobb darabokat, nyomkodj a földre egy szelet kenyeret, ezzel ugyanis az összes kis darabot összeszedheted. Közben vegyél fel egy gumikesztyűt, nehogy a kenyéren át megszúrjon egy üvegdarab.

3. Reszkessetek, betörők (Home Alone, 1990)

Az eredeti lecke: Buli is, de ijesztő is lehet, ha gyerekként egyedül maradsz otthon.

Az új lecke: Ne tegyél jeget az égési sérülésekre.

Kevin (Macaluay Culkin) saját készítésű csapdákkal próbálja elijeszteni a házuk körül ólálkodó két betörőt, Harry-t és Marve-ot. Harry még meg is égeti a kezét, aztán egyből a hóba nyomja, hogy lehűsítse-ami nem a legjobb az ilyen sebek kezelésére. Egy dán kutatás szerint ha jegeled az égési sérüléseket, az placebóként hat, a bőrödet is roncsolhatja, de fagyási sebet is okozhat. A legjobb megoldás, ha hideg csapvíz alá tartod, aztán bekened valamilyen antibiotikumot tartalmazó krémmel. Lazán be is fáslizhatod, de a külön ilyen esetekre kapható gél is jó megoldás lehet. Ha az égett bőrt is el kell távolítanod, akkor használj steril ollót, melyet alkohollal fertőtlenítettél- tanácsolja dr. Seth Podolsky, a Ceveland Clinic orvosa. Az első-, és másodfokú égések otthon is kezelhetők, de ha a tested 10%-a égett meg (a tenyered kb. 1%), akkor mindenképp menj kórházba. Akkor is érdemes elmenned az ügyeletre, ha a kezed, arcod, füled, lábad, vagy a nemi szerved égett meg.

MH1506_banners600x300



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1PlYJOx
via IFTTT
0 Komentar untuk "Karácsonyi filmek, amikből tanulhatsz"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info