Ezért jó ha van háziállatod

Szerencsére simán meggyőzheted a párod, vagy lakótársad, csak mondd el neki, miért is jó, ha van egy állat is a házban.

1. A kutyák fittebbé tesznek

Már csak azzal is, ha leviszed sétálni. Egy kutatás szerint a kutyatulajdonosok kisebb eséllyel híznak el és aktívabb életmódot élnek.

2. Csökkentik a szorongást

A simogatás csökkenti a szervezetben lévő adrenalin szintjét, ennek hatására megnyugszol és az egész idegrendszered végre normálisan működik.

3. Csökkentik a depresszió tüneteit

Egy kutatás szerint az állatok simogatása növeli a szerotonin nevű hormon szintjét és csökkenti a kortizolét, ennek hatására pedig enyhülnek a depressziós tünetek.

4. Csökkentik a vérnyomásod

Mivel nyugtató hatással bír az állatok simogatása, ez a vérnyomásodra is kedvezően hat. Még akkor is, ha stresszes vagy.

5. Csökkentik az allergia és asztma kialakulásának esélyét

Akik gyermekkorban valamilyen állattal éltek, sokkal kisebb az esélyük arra, hogy a fenti két betegség kialakuljon náluk. Az állatok ugyanis port és egyéb allergéneket is bevisznek, ennek hatására már gyerekkorban találkozol velük.

6. Tovább élhetsz

Ha idősebb leszel, akkor is érdemes valamilyen négylábúval együttélned, mivel egy kutatás szerint tovább élhetsz általuk. Egy amerikai tanulmány pedig azt is bizonyította, hogy a kutyák csökkentik a szívbetegség kialakulásának kockázatát. Visszatérve az idősebb emberekre, az állatok segítenek abban, hogy ne érezzék magányosnak magukat és energikusabban éljenek.

Nem volt elég?

http://ift.tt/eA8V8J http://ift.tt/1JMmuHP
0 Komentar untuk "Ezért jó ha van háziállatod"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info