Tippek tömegnöveléshez 2.

Izom, edzés, fitnesz

Válassz okosan menüt!

A kalórianövelés nem egyenlő azzal, hogy egyél többet! A profik kedvence a csirke barna rizzsel, de ha már unod helyettesítheted. Csirke helyett egyél tilápia halatt, ami gazdag proteinben (100grammban 26g), de nem zsíros. A rizs helyett ehetsz lencsét. Az International Journal of Sports Medicine szerint az alacsony glikémiás indexű szénhidrátok – melyek a vércukorszintet egyenletesen emelik – eredményesebben járulnak hozzá az állóképesség növeléséhez. Tej alternatívája legyen az avokádó, amiben egészségesebb telítetlen zsír van.

Ragaszkodj a 8 órához!

A regeneráció minden edzésprogram fontos része, akkor pedig még fontosabb, ha nem megy fejlődsz rendsene. A Journal of Medical Hypotheses tanulmánya szerint az alványhiány csökkentheti a protein-szintézist. “Ha fáradtan ébredsz, valamin változtatnod kell,” mondja Durney. „Figyeld meg mit és mikor eszel előző este, és mennyi koffeint fogyasztasz aznap.” Irshaad Ebrahim, a London Sleep Centre neurológusa szerint kerüld az éles fényeket a lefekvés előtti órában, mert az a természetes cirkadián ritmust megzavarhatja.

Vezess edzésnaplót!

“Jegyezd fel az összes tréning paramétert, a felemelt súlyt, sorozat/ismétlésszámot, tempót, pihenőt stb.”. Ha javul a teljesítényed, a látható eredmény mégis elmarad, tedd a következőt: mérd le az izmaid körméretét és hetente fotózd magad! Ezzel a gyakori összehasonlítás pontos és megbízható mutatója lesz a fejlődésednek, és az önértékelésednek.

Kép: Europress



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1GCDkhE
via IFTTT
0 Komentar untuk "Tippek tömegnöveléshez 2."

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info