Hozzávalók:
2 kg-os egész csirke
1 citrom
500 g répa
500 g retek
3 ek. olívaolaj
1 kis fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
500 ml tej
100 g friss kenyérdarab vagy panko morzsa
30 g vaj
1 csipet szerecsendió
Elkészítés:
Melegítsd 180 fokra a sütőd. A csirkét kend be olajjal és ízesítsd sóval, borssal kívül-belül. A citromot szúrkáld meg villával és tedd a csirkébe.
Mehet a madár egy tepsibe, először a mellével lefelé. fél óra múlva fordítsd meg, majd mehet vissza újabb 30 percre. Forrósítsd a sütőd 200 fokra és még 20 percig süsd a húst, hogy szépen megpiruoljon.
A hagymát tedd a tejbe egy kis fokhagymával. Amikor már majdnem forr a tej, húzd le a tűzről és pihentesd 15 percig.
A répát és retket hámozd meg, vágd őket nagyobb darabokra és mehetnek egy tepsibe. Ízesítsd őket olajjal, sóval borssal és mehetnek a sütőbe a csirke mellé 30 percre.
A tejből vedd ki a hagymákat és tedd vissza a tűzre. Szórd bele a zsemlemorzsát, dobd hozzá a vajat, ízesítsd szerecsendióval, sóval és borssal. Ha besűrűsödött, tedd félre. A csirke levéből kanalazz a mártáshoz és már tálalhatod is.
Kép: Europress
from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1XnYHHW
via IFTTT
0 Komentar untuk "Proteinben gazdag, citromos sült csirke"