Hátizom a négyzeten

Széles hát, edzésterv hátizomra, izmos hát

1. Román felhúzás

Sorozat: 4 / Ismétlés: 6-8 / Pihenőidő: 2 perc

Állj a talajra tett súlyrúd mögé. Kis térdhajlítás mellett fogj rá vegyes fogással, majd húzd közel magadhoz, miközben a lábszár és a hát egyenes marad. Egyenes háttal, a testhez közel engedve húzd fel a súlyt, majd a gyakorlat tetején nyomd előre a csípőd. Lefelé menet megint nyomd hátra a feneked és enyhén hajlítsd a térded.

2. Húzódzkodás

Sorozat: 3 / Ismétlés: 8-10 / Pihenőidő: 2 perc

A húzódzkodó állomáson fogj rá a rúdra felsőfogással, karok teljesen nyújtva, tenyerek vállszélességben egymástól. Húzd hátra és össze a lapockákat, fújd ki a levegőt miközben könyök csípőhöz lehúzásával közelíted magad a rúdhoz. Lassan engedd vissza magad kiinduló-helyzetbe!

3. Döntött törzsű evezés rúddal

Sorozat: 3 / Ismétlés: 6-12 / Pihenőidő: 90 mp

Fogj rá a rúdra felsőfogással, a tenyerek vállszélességnél kicsit szélesebben helyezkednek el egymástól. Enyhe térdhajlítással, a hát egyenesen tartásával döntsd előre a törzsed, amíg az majdnem párhuzamos a talajjal. Ebben a helyzetben húzd fel, a mellkas alsó részéhez a súlyt. Tartsd ott pár másodpercig, majd lassan engedd vissza kiinduló-helyzetbe!

4. Evezés fekve, kézisúllyal ferdepadon

Sorozat: 3 / Ismétlés: 8-12 / Pihenőidő: 90 mp

Dőlj neki, feküdj rá szembe a ferdepadra, lábaiddal támaszkodj a talajon. Természetes fogással tartsd a súlyt oldalt lelógva. A fejet felemelve, a lapockákat közelítve egymáshoz húzd a súlyt a mellkasod felé, majd lassan engedd vissza kiinduló-helyzetbe!

5. Áthúzás hajlított karral

Sorozat: 3 / Ismétlés: 8-12 / Pihenőidő: 90 mp

Feküdj hanyatt az egyenes padon. Tartsd a súlyt két kézzel a mellkas fölött! Enyhén hajlított karral engedd a súlyt a fejed mögé, majd lassan emeld vissza kiinduló-helyzetbe!

6. Lehúzás térdelésben

Sorozat: 3 / Ismétlés: 8-12 / Pihenőidő: 90 mp

Térdelj le a csigás gép előtt, annak háttal. Két kézzel nyúlj fel a fogantyúhoz, majd fogj rá felsőfogással, tenyerek vállszélességben egymástól. Kismértékben dőlj hátra, mellkast nyomd ki. Húzd le a rudat a mellkashoz, majd lassan engedd vissza kiinduló-helyzetbe. A törzs végig ugyanott marad.

7. Invertált evezés szűk fogással

Sorozat: 3 / Ismétlés: 12-15 / Pihenőidő: 90 mp

Feküdj a csípőmagasságba az állványra tett rúd alá, fogd meg alsófogással, kezek vállszélességben egymástól. Húzd fel magad, közelítve a mellkast a rúdhoz, miközben a test nyaktól a bokáig végig teljesen egyenes marad. Tartsd ott magad pár másodpercig, majd engedd vissza magad kiinduló-helyzetbe!

8. Egykezes evezés állva, egyenes felsőtesttel

Sorozat: 3 / Ismétlés: 8-12 / Pihenőidő: 90 mp

Az egyik kezedben tarts súlyt magad előtt, felsőfogással. A könyököt kifelé húzva, vállizmokból húzd a az állad irányába, majd lassan engedd vissza kiinduló-helyzetbe!

Kép: Europress



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1jV53zJ
via IFTTT
0 Komentar untuk "Hátizom a négyzeten"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info