Karcsúsító nyújtás

Nyújztás plank pozícióban, hatékony erősítő gyakorlatok, plank gyakorlatok

„Ezzel nem csak az összes törzsfeszítőt dolgoztatod meg, de lazítod a csípőhajlítókat, azokat az izmokat, mellyekkel a lábadat a mellkas felé közelíted.” magyarázza BJ Gaddour, Men’s Health StreamFIT szerzője és a gyakorlat kitalálója. A sok üléstől megrövidülnek ezek az izmok, ami hosszú távon olyan sérüléseket eredményezhet mint a combhajlító izom szakadása, de hátfájdalmakat is okozhat. “A csípőhajlítók nyújtásával távol tarthatjuk magunkat a fájdalmat és nagyobb súlyokat tudunk majd megmozgatni edzésen.” magyarázza Gaddour. 
Ráadásul, ha a combfeszítő-nyújtást fekve végezzük, az sokkal hasznosabb, mint az álló verzió. Ennek oka abban van, hogy állásban nehéz aktiválna az összes csípőhajlítót, ugyanis kiegyenesedve az alsó háti szakasz túlfeszülhet. De mikor oldalsó plank pozícióban vagy, az egész törzs stabil, így a hát nem mozdulhat el.

A gyakorlat végrehajtása: feküdj le oldalsó plank pozícióban, támasz az alkaron. Miközben fenntartod ezt a helyzeted – test egy egyenes vonalat alkot a válltól a bokáig, has- és farizom végig behúzva – felül lévő láb bokáját megfogva húzd a lábfejed a fenék irányába. Tarstd ott 20-30mp-ig, majd végezd el a másik oldalon is!



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1M8NPdl
via IFTTT
0 Komentar untuk "Karcsúsító nyújtás"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info