Fegyver a Megfázás Ellen

 

 „Úgy hisszük, a D vitamin nagy hatást gyakorol az immunrendszerre, és így számos olyan mechanizmus van, ami hatással lehet légzőszerveink egészségére”, mondja Dr. Elina Hypponen, a tanulmány szerzője. „A D-vitamin például segíti a szervezet vírusok és baktériumok ellen folytatott küzdelmét.”

Minden 10 nanomol/liternyi növekedés 7%-kal kevesebb fertőzéssel hozható összefüggésbe egy három hetes periódus alatt. (az alacsony D-vitaminszint 50 nanomol/liternél kezdődik). Akiknél viszont magasabb volt az arány, ők emellett a tüdőfunkciók felmérésén is jobban szerepeltek.

Persze az őszi-téli időszakban nehezebb ennyi vitaminhoz hozzájutni, mert a napsütés nem elég ahhoz, hogy kellő D vitamint termeljen a szervezetedben. A hüvelykujj-szabály szerint a D-vitamin termelés addig kielégítő, amíg az árnyékod rövidebb, mint a tested a nap közepén. És bár sok ételben megtalálható, nehéz elegendő mennyiségű D-vitamint fogyasztanod, ha csak nem eszel mondjuk lazacot minden nap- így érdemes inkább beiktatnod egy étrendkiegészítőt.



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1Iu66wG
via IFTTT
0 Komentar untuk "Fegyver a Megfázás Ellen"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info