Mítoszok a táplálkozásról, amiknek épeszű ember nem dől be

Táplálkozási mítoszok, egészséges életmód, elhízás okai, szénhidrátok, fehérje

1. A cukormentes kóla egészségesebb, mint a sima

Oké, az igaz, hogy kevesebb kalória van benne, de kutatások kimutatták, hogy a light kólától is lehetsz cukorbeteg és nőhet tőle a hasi zsír mennyisége is. Ráadásul a mesterséges édesítők sem egészségesek, mivel megváltoztathatjáj a gyomorban lévő baktéroumokat.

2. A tojás növeli a koleszterinszinted

Valóban, a tojás megnöveli a HDL (jó) koleszterin szintjét, ami egyáltalán nem gond.

3. Minden kalória egyforma

Egyáltalán nem így van. Ehetsz 2000 kalóriás gyorskaját vagy minőségi szénhidrátokból, fehérjéből és zöldségekből álló ételt is. A cukor, feldolgozott ételek, finomított szénhidrátok egy csomó betegséget, például diabéteszt is okozhatnak, míg a minőségi szénhidrátokat tartalmazó ételek egyenletesen tartják a vécrukrod és hosszantartó energiával látnak el.

4. A zsírtól elhízol

A zsíroknak fontos szerepe van a szervezetedben: energiát adnak, védik a belső szerveket, kontrollálják az étvágyat és vannak vitaminok, melyek csak zsírban oldódnak. Ettől még ne egyél zsírt zsírral, de nem okoznak akkora bajt, mint azt sokan mondják. Fogyassz inkább olajos magvakat, halakat, melyek omega-3-mal is ellátnak.

5. A szénhidrátoktól elhízol

A finomított szénhidrátoktól igen, de ezek a tápanyagok fontosak, hiszen energiát adnak. Válaszd a barna rizst, édesburgonyát, quinoát és más, egészséges alternatívákat, ha egészséges szeretnél maradni.

Kép: Europress



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/23u3iJH
via IFTTT
0 Komentar untuk "Mítoszok a táplálkozásról, amiknek épeszű ember nem dől be"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info