Mennyit kell pihenned edzés közben?

Hatékony tippek tömegnöveléshez, izomnövelés, izomnövelő edzés

Pihenőidő tömegnövelés esetén 45 – 90 másodperc

Az izomnövekedés maximalizálását célzó munkánál (6-12 ismétlés, 3-4 sorozatszám) energiát a szervezet  ATP-PC és a  glikolitikus rendszerből (szénhidrátok) nyeri, illetve kismértékben még aerob módon zsírbontás után. A kutatók állítása szerint rövid pihenőidőket alkalmazva nagyobb mértékben választódik ki a növekedési hormon. Az izmok növekedésének kulcsfontosságú forrásaként az STH kiválasztással elindul az új izomszövetek építése a zsírraktárak lebontásával.

King tanácsa Ha egy hosszabb kihagyás (sérülés, lustaság miatt) térsz vissza edzeni, hosszabb pihenőidőt iktass a sorozatok közé és majd csak ha már újra fomába kerültél, csökkentsd az ajánlottra.

Pihenőidő állóképesség fejlesztés esetén 1:1

Úgy ’nevelhetsz’ a legjobban kitartó izmokat, ha megtalálod az arany középutat: pontosan annyi időt töltesz el pihenéssel, mint amennyi idő alatt végrehajtod az adott gyakorlatot. A dolgozó szövetben magas lesz a laktátszint, amit a szervezetet minél hatékonyabban akar majd kompenzálja. Ennek eredménye pedig  oda vezet – aminek örülhetsz – hogy a test képességge az izomkontrakció hosszú távú fenntartására javul.

King tanácsa Ha kezdő vagy, tegyél rá a pihenőidőre 30-60 másodpercet, amit majd fokozatosan csökkenthetsz.

Pihenőidő zsírégetés esetén Semmennyi

Jól látod, semmi. A köredzés a legjobb módja, ha megszabadulnál a feleslegtől edzésen. Ahogy az egyik gyakorlatot befejezted máris csinálhatod a következőt. Hogy ne fáradj ki idő előtt váltogasd a felső és az alsó test gyakorlatait. Ezzel a megközelítéssel az energia a glikolitikus és az aerob rendszerből is kapod, szénhidrátot és zsírt egyaránt égetve. Miközben erőteljes anyagcsere fokozódásra számíthatsz edzés után, közepes mértékű erőfejlesztést és tömegnövelést is elérhetsz. Másik nagy előnye, hogy időtakarékos így még kapható leszel egy kis extra intervall edzésre – másik fontos eszközöd, ha van súlyfelesleged. King tanácsa Eladakadtál a fejlődésben? 4-8 hetente váltogasd a pihenőidőt ’ébren tartva’ a testedet, így nem lesz ideje ellustulni.



from Men's Health Magyarország http://ift.tt/1Z6L3ZA
via IFTTT
0 Komentar untuk "Mennyit kell pihenned edzés közben?"

 
Copyright © 2014 Berita Kesehatan - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info